Neudeflat Utrecht wordt hotel?

13 augustus 2013
Neudeflat Utrecht wordt hotel?

In Utrecht zijn er plannen om de plaatselijk bekende Neudeflat een herbestemming te geven. Mogelijk wordt het een hotel. Wanneer de gemeente (de huidige 'bewoners') naar een nieuw stadskantoor verkast, staan
ontwikkelaars klaar met plannen. Een hotel behoort tot een van de veelgehoorde mogelijkheden.

*Combinatie*
Het hotel zou in de bovenste verdiepingen van de flat worden gerealiseerd. Daaronder komt woonbestemming voor korte verblijven. In andere geopperde plannen voeren appartementen, studentenwoningen, of cultuur in combinatie met horeca de boventoon.

*Langere huur*
De 60 meter hoge flat is eigendom van de EMO Groep. Eind 2014 verkassen de ambtenaren naar hun nieuwe onderkomen, de lokale overheid huurt de flat contractueel nog tot 2017. Of er tussentijds onderhuur gaat plaatsvinden, of dat het huurcontract alsnog wordt afgekocht, is onduidelijk.

*Love it, hate it*
De flat is voor liefhebbers van stadsarchitectuur een hoogstandje, want het gebouw heeft geen dragende buitenmuren en is een toonbeeld van stedenbouw uit de jaren zestig. Historici zien de flat liever alsnog afgebroken, omdat deze 'wrat van Utrecht' afbreuk doet aan het oude centrum. Historicus Maarten van Rossem heeft eens laten ontvallen dat de Neudeflat gerust eens 's nachts opgeblazen mag worden.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws