Nieuw bestuur voor Gastvrijheidsgilde

26 mei 2015
Nieuw bestuur voor Gastvrijheidsgilde

Op 18 mei is tijdens de ledenvergadering van Gastvrijheidsgilde Nederland een nieuw bestuur geïnstalleerd. Onder leiding van de
nieuwe voorzitter Ferdie Olde Bijvank vaart het gilde tegelijkertijd een nieuwe koers. Een belangrijkste koerswijziging is verbreding van het gilde door gastvrijheid bij het volledige Nederlandse bedrijfsleven op een hoger peil te krijgen. Daarnaast stelt het nieuwe bestuur zich ten doel een zo groot en breed mogelijk publiek te bereiken en onder dat publiek het thema gastgerichtheid tussen de oren te krijgen.

*Nieuw elan*
Om deze belangrijke koerswijziging met nieuw elan uit te voeren, heeft het oude bestuur eind vorig jaar besloten hun zetel ter beschikking te stellen. De vrijwillig afgetreden bestuurders Ton Ververs, Laura de la Mar, Rob Franken, Jac Wezenbeek, Ron van Dinteren, Paul Udo en Mark Scheffers geven hierbij ruim baan aan het nieuwe bestuur om het Gastvrijheidsgilde verder op de kaart te zetten in het Nederlandse bedrijfsleven.

*Ton Ververs*
Tijdens de bestuurswisseling sprak scheidend voorzitter Ton Ververs (wel tijdelijk bestuurslid in het nieuwe bestuur) lovende woorden uit voor het afgetreden bestuur: ”Ik heb een enorme waardering voor de manier waarop alle bestuursleden met eindeloze energie zich voor het Gastvrijheidsgilde hebben ingezet. Zij hebben met elkaar een fantastische basis gelegd voor de nieuwe toekomst van het gilde”, aldus Ververs.

*Het nieuwe bestuur*
Het nieuwe bestuur bestaat uit professionals uit het bedrijfsleven die beroepsmatig direct of indirect te maken hebben met het uitdragen van gastvrijheid:
Anthony van der Klis (iMarQ), Peter Hans Mastboom (Mastboom.pro), René Drost (Bureau HTM), Roy Voogd (Profound Groep), Yvonne van der Kroft (Etiquette a la carte), Peter van der Mark (Aicon), Gerard Pabst (Raedsheeren), Ton Ververs (Bibelot), Ferdie Olde Bijvank (FOB Services). Ferry Nijhof (Giesbers Communicatie) staat het bestuur bij voor communicatieprojecten.

*Blij met samenstelling*
Voorzitter Olde Bijvank is blij met de samenstelling van het nieuwe bestuur: “Gastvrijheid loont in de horeca en in alle andere branches waarin dienstverlening een rol speelt. Zoals bij de overheid, in retail en in de gezondheidszorg. Het Gastvrijheidsgilde schrijft niet voor, maar wil werkend Nederland laten zien dat gastgericht werken op vele vlakken direct profijt oplevert. En dat is waar het Gastvrijheidsgilde voor staat”, aldus de nieuwe voorzitter.

Overig nieuws