Nieuw event: Hartelijk Horeca

10 november 2015
Nieuw event: Hartelijk Horeca

Organisator Mimicry lanceert het event Hartelijk Horeca, supplier expo voor horecaondernemers. Op maandag 25 en dinsdag 26 april
2016 vindt het nieuwe horeca-evenement plaats in het unieke en sfeervolle monumentale fabriekscomplex Hazemeijer Hengelo.

~Foto: Mimicry organiseert ook het HorecaEvenTT in Assen~

*Horecabeurs in de Achterhoek*
"Het idee van een horecabeurs in de Achterhoek is ontstaan vanuit de markt", legt Mimicry-eigenaar Jan Vlap uit. "Een groep ondernemers benaderde ons vorig jaar om te kijken naar de mogelijkheden van een nieuw op te zetten horecabeurs in hun eigen omgeving." Mimicry uit Sneek organiseert al bijna tien jaar HoreaEvenTT in de TT-hallen in Assen en heeft op deze manier een goede naam opgebouwd. "Men weet inmiddels hoe we grote evenementen organiseren, hoe we communiceren en dat we de lat altijd hoog leggen. Men heeft vertrouwen in ons."

*Beleving*
Vlap weet waarom de vraag naar een beurs in de Achterhoek is ontstaan. "De horecaleveranciers in deze omgeving bevinden zich in een soort niemandsland als het gaat om horecabeurzen: Hardenberg ligt een stuk noordelijker en als we naar het zuiden kijken, kom je al snel helemaal in Venlo terecht. Daarbij: wat is er mooier dan een eigen beurs, met een lokale en gemoedelijke sfeer?"

*Compleet andere beurs*
Hartelijk Horeca wordt volgens Vlap compleet anders dan de bestaande beurzen. Hij legt uit: "Wij maken geen gebruik van easy units, maar gebruiken zo’n veertig kopstands met alleen een achterwand. Iedereen behoudt hierdoor zijn eigen identiteit en uitstraling. Daarnaast zullen er presentatietafels en meerdere foodtrucks te vinden zijn en bovendien wordt er live gekookt." Het fabriekscomplex Hazemeijer Hengelo maakt het plaatje compleet en zorgt voor een uniek en industrieel karakter. "De sfeer van het gebouw voeren we in vele facetten en details door. Beleving is het sleutelwoord."

*Goede bezoekers*
Mimicry zet in op het aantrekken van goede bezoekers. "Uiteraard net zoals ze van ons gewend zijn in Assen", vertelt hij trots. Vlap weet dat de introductie van Hartelijk Horeca in de markt goed wordt ontvangen en nu al breed wordt gedragen. "Dat is fantastisch en geeft ons veel vertrouwen. De jaarlijkse terugkerende regiobeurs wordt het feestje van de Achterhoek."

~Christel Tuin~

Overig nieuws