26 september 2016 Events Wijn
Veel interesse voor Kimpton Wine Hour Workshop in The Hoxton Amsterdam

Tijdens de op dinsdagavond georganiseerde Wine Hour Workshop van Kimpton Hotels zijn wederom een groot aantal corporate boekers, meeting- & incentive planners en touroperators geinformeerd over de laatste ontwikkelingen binnen deze unieke boutique hotelketen in Amerika, die medio volgend jaar h...

26 september 2016 Diner Opening Restaurant
Ciel Bleu heropent na metamorfose

Ciel Bleu Restaurant van het hoofdstedelijke Hotel Okura Amsterdam heeft een totale metamorfose ondergaan. Het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant is volledig verbouwd. Architect Bert Verwey, wederom verantwoordelijk voor het krachtige, uitgebalanceerde en mondiale ontwerp, heeft zichzelf ...

26 september 2016 Economie Horeca
Het vinden van personeel is niet zo'n groot probleem binnen de horeca

Het tekort aan gekwalificeerd personeel loopt op, zo becijferde het CBS. Voor de horeca blijkt dit nog mee te vallen, zoals je ziet in de tabel op deze webpagina. Ondernemers ondervinden steeds minder vaak belemmeringen voor hun bedrijfsvoering. Aan het begin van het derde kwartaal gaf ruim de hel...

24 september 2016 Hotelketens
Marriott International voltooit aankoop Starwood Hotels & Resorts Worldwide

Marriott International, Inc. (NASDAQ:MAR) heeft de aankoop van Starwood Hotels & Resorts Worldwide afgerond waardoor het de grootste hotelketen ter wereld wordt. Marriott biedt nu de meest uitgebreide merkenportefeuille, waaronder vooraanstaande lifestyle- merken, een aanzienlijke mondiale voeta...

23 september 2016 Events Hotel
Hospitality Innovation Summit 2016

Hotelschool The Hague organiseert van 10-13 oktober 2016 voor het derde jaar op rij de Hospitality Innovation Summit, een internationale Student Challenge op de campus in Amsterdam. Tijdens dit evenement krijgen studenten van diverse hotelscholen wereldwijd de kans van hun leven; samenwerken aan een...

21 september 2016 Hotel Internationaal Interview
Interview Gabriella Esselbrugge: hoe ga je om met Chinese gasten?

Gabriella Esselbrugge heeft eigenhandig Giethoorn op de kaart gezet bij Chinese toeristen. Vraag een willekeurige Chinees welke plaats hij kent in Nederland, en in veel gevallen zal ‘het Venetië van het noorden’ tot de top drie behoren. Een verdienste van wereldniveau. Momenteel moe...

21 september 2016 Wellness Productnieuws Hotel
Douchebakken met onzichtbare antislip, in vlekkeloos design

Antislip met ingebrand kwartszand is esthetisch niet mooi. Daarom heeft BETTE een duurzame antislip glazuur ontwikkeld. Visueel nauwelijks zichtbaar, dus veel mooier, veilig voor uw gasten en conform de DIN-normen. Veilig, esthetisch en veel keus Veiligheid is voor uw gasten essentieel. Dankzij ...

20 september 2016 Culinair Restaurant
Restaurant Wambinge treedt toe tot kwaliteitslabel Euro Toques

Het Texelse Restaurant Wambinge heeft afgelopen donderdag de Code van Eer van Euro Toques Nederland ondertekend. De toetredingseisen van dit Europese kwaliteitslabel van de Franse driesterrenkok Paul Bocuse zijn niet mals. De keukenbrigade moet verse en regionale producten gebruiken die de seizoenen...

20 september 2016 Awards
Gaia Green Awards uitgereikt

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op maandag 19 september op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen de eerste GAIA GREEN AWARDS uitgereikt in de categorieën: Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens. Ted Janssen, voorzitter van Euro-Toques Nederland overhandigde de 3 trotse winnaar...

20 september 2016 Culinair Restaurant
12 beste restaurants in regio Twente slaan handen ineen

Waar kan ik het beste eten als ik in Twente ben? Met die vraag hoeven gasten niet langer te worstelen. De 12 beste restaurants van de streek hebben zich verenigd in Twente Culinair. Een unieke vorm van samenwerking, die de gast duidelijkheid biedt. De restaurants zeggen namelijk niet zomaar dat ze d...

20 september 2016 Awards Hotel
Hotel Cup vestigt aandacht op welzijn en gezondheid in hospitality

Op dinsdag 11 oktober 2016 vindt de eerste editie van de Hotel Cup plaats in Maastricht, parallel aan de tweede dag van horecavakbeurs BBB Maastricht. Maximaal 24 teams zullen het tegen elkaar opnemen in een volleybal- en voetbaltoernooi. De Hotel Cup is geïnitieerd door Blycolin, Koninklijk...

16 september 2016 Hotel
The Hague Marriott officieel geopend

Na een intensieve renovatie, verbouwing en rebranding van het hotel is The Hague Marriott vandaag, onder veel belangstelling van pers en genodigden, officieel geopend. In de tuin van het hotel kreeg General Manager Vincent Pahlplatz een replica van een hotelkamersleutel uitgereikt van Jan Versteegh,...

16 september 2016 Hotel Hotelketens
Algemeen directeur Etienne Verkerk vertrekt bij Hampshire Hotels

Etienne Verkerk legt per 1 oktober 2016 zijn functie als Algemeen Directeur van het hotelbedrijf Hampshire Hospitality B.V. neer. Hij richtte in 2001 Hampshire Hospitality & Leisure op. Sinds de overname door de Eden Hotel Group in 2011 is hij Algemeen Directeur van de combinatie Hampshire Hos...

16 september 2016 Food
Friethoes opent ambachtelijke FrietFabriek voor horeca

Naast hun winkel en evenementencatering opent FrietHoes een ambachtelijke FrietFabriek om hun friet te snijden, voor te bakken en te koelen. FrietHoes gaat namelijk hun dagverse, ambachtelijke friet aan horeca leveren. Daarmee zijn ze de eerste die echt verse, voorgebakken friet landelijk via grooth...

16 september 2016 Achtergronden
Hospitality Management 25 jaar: interview Jeu Claes

Hospitality Management bestaat 25 jaar. Wekelijks blikken wij terug op interviews die de aandacht trokken. Ditmaal een interview met Jeu Claes (1999). Het rendement in de horeca noemt hij ‘abnormaal laag’. De omzetten kunnen volgens hem omhoog door handiger en innovatiever met produc...

15 september 2016 Regelgeving Horeca
1 euro pensioen minst waard in horeca

Werknemers in de ene sector worden ouder dan de andere. Mannelijke werknemers in de horeca worden gemiddeld drie jaar minder oud dan de gemiddelde Nederlander. Mannen in de zakelijke dienstverlening juist drie jaar ouder. Adviesbureau Willis Towers Watson ontwikkelde daarom een model dat ui...

15 september 2016 Achtergronden Blog
Blog Renée Cohen: de eerste maand van opening 

De eerste maand van het Hilton Garden Inn Brussels Louise zit erop. Nu is zo’n eerste maand van opening is op zich al lastig, laat staan wanneer dat ook nog eens augustus is. Augustus in Brussel is de maand dat iedereen nog met vakantie is en de Europese instituten hun deuren nog gesloten houd...

Laad meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2016 - Uitgeverij PS

Uitgave door: