Novotel krijgt ISO 14001 certificaat

25 maart 2014
Novotel  krijgt  ISO 14001 certificaat

Alle Novotel- en Suite Novotel-hotels in de Benelux zijn sinds deze maand officieel ISO 14001 gecertificeerd. Dit betekent dat het milieumanagementsysteem van alle 20 Novotel-vestigingen en één
Suite Novotel vestiging bijdraagt aan het minimaliseren van milieu-impact van de bedrijfsvoering. Verder toont het aan dat de hotels doorlopend werken aan de verbetering van hun milieuprestaties.

*Kritische gasten*
Binnen Accors eigen duurzaamheidsprogramma Planet 21 ging al veel aandacht uit naar het verminderen van water- en energieverbruik en het reduceren van afval. "Het certificaat is een externe erkenning om trots op te zijn," vindt Noortje Groothuizen, Accors Quality & Sustainable Development Manager Benelux. "Vooral nu gasten alsmaar kritischer worden is het belangrijk dat een gestandaardiseerd keurmerk je certificeert. Zo maken wij aan onze gasten kenbaar dat wij continu bezig zijn om onze environmental footprint te minimaliseren."

*Duurzame bedrijfsvoering*
Groothuizen, verantwoordelijk voor de coördinatie van de certificering, geeft aan wat ISO 14001 voor de hotelketens betekent: "Steeds meer gasten laten zich tegenwoordig in hun hotelkeuze beïnvloeden door zaken als duurzame bedrijfsvoering. Dit zagen we eerder al terug in sectoren zoals food en transport, maar dit is nu ook duidelijk zichtbaar in de hotelsector. Daarnaast dienen wij als sector verantwoordelijkheid te nemen voor onze impact op het milieu. Deze certificering laat, samen met ons Planet 21-programma, duidelijk zien welke concrete stappen Accor neemt op gebied van duurzame bedrijfsvoering. Denk aan het gebruik van ecologische schoonmaakmiddelen en fair trade producten."

~Door~ "~Redactie~":mailto:redactie@uitgeverijps.nl

Overig nieuws