Ongewenst gedrag, en dan?

21 december 2016 | Maarten van Opijnen

Het roken van een joint onder werktijd, werken onder invloed van alcohol, controversiële uitingen op social media of onwenselijk gedrag naar collega’s of gasten. Werkgevers worden met regelmaat geconfronteerd met minder wenselijke gedragingen van werknemers. Hoe daar mee om te gaan? Aan de hand van een sprekend voorbeeld geef ik wat handvatten voor de dagelijkse praktijk.

Onlangs lag bijzonder geval ter beoordeling aan de kantonrechter. Een horecamedewerker die onder werktijd een joint had gerookt. In het regelement bij de arbeidsovereenkomst van de blowende werknemer staat onder meer:

‘Het bij zich hebben, nuttigen, gebruiken of tot zich nemen van enigerlei verdovende middelen tijdens werkzaamheden is ten strengste verboden. Overtreding wordt onmiddellijk en zonder aanzien des persoons aan justitie gerapporteerd en kan ontslag op staande voet tot gevolg hebben.’
 
Op grond van de overtreding van dit artikel wordt de werknemer ontslagen op staande voet. De werknemer kan zich daar niet in vinden. De kantonrechter weegt af dat als juist is dat werknemer een joint rookte tijdens werktijd, dit dan niet noodzakelijkerwijs leidt tot ontslag op staande voet. Dit volgt immers uit de tekst van het reglement van werkgever, ik verwijs naar het hiervoor dik gedrukte woord ‘kan’.
 
De werkgever heeft volgens de kantonrechter in dit geval onvoldoende uitgelegd waarom het gedrag van werknemer tot de keuze voor ontslag op staande voet en niet tot een minder vergaande maatregel heeft geleid. Het ontslag op staande voet is immers de meest verregaande sanctie in het Nederlandse arbeidsrecht. Op de vraag van de rechter wat dan wel de onderbouwing van de keuze is geweest, heeft werkgever verwezen naar het feit dat werk onder invloed van een joint ongewenst is en niet getolereerd kan worden. Dat is echter een motivering voor het opnemen van een verbod in het reglement, maar verklaart nog niet dat in dit geval de keuze voor ontslag op staande voet is gemaakt. Andere omstandigheden die deze keuze kunnen verklaren zijn gesteld noch gebleken. Het tegendeel is eerder het geval, nu de werknemer kennelijk de werkplek had verlaten om een broodje te eten en hij zich dus niet op de werkplek bevond. De kantonrechter vernietigt het ontslag op staande voet.

Wat had die werkgever wel moeten doen? Allereerst is een goed personeelshandboek en/of bedrijfsreglement een must. Een werkgever dient daarnaast eenduidig te handhaven; maak geen uitzonderingen. Met voornoemde ingrediënten kan ongewenst gedrag worden aangepakt. 

Deze bijdrage is van Maarten van Opijnen, advocaat | specialist arbeidsrecht bij MRM Advocatuur - www.mrmadvocatuur.nl | maarten@mrmadvocatuur.nl

Overig nieuws

Personalia
Herman van der Poel aan het roer van nieuw Apollo Hotel

Herman van der Poel gaat de leiding nemen bij het nieuwe Apollo Hotel Vinkeveen-Amsterdam. Onlangs kondigde Apollo Hotels de opening van het hotel aan de Vinkeveense Plassen aan. De nieuwe aanwist van de keten opent in april 2017 de deuren, samen met een nieuwe vestiging van The Harbour Club. Van...

Horeca Achtergronden
Het horeca social media overzicht van vandaag

Ook op social media zijn horecaondernemers actief. We verzamelden enkele leuke tweets en posts voor je om de dag mee door te komen. Van nieuws over de horeca tot acties van horecaondernemers... ...

Hotel Achtergronden Bed&Breakfast
We presenteren je de Horeca-Elfstedentocht!

Het vriest in Nederland, en dat houdt in dat het weer gaat kriebelen in de onderbuik. De schaatsen worden uit het vet gehaald en in het achterhoofd wordt er al voorzichtig aan een Elfstedentocht gedacht. Want zou het na twintig jaar eindelijk weer gebeuren? Het wachten is natuurlijk op de woorden...

Hotel Van der Valk
Casino in Van der Valk Arnhem-Duiven?

Duiven krijgt naar alle waarschijnlijkheid een speelautomatenhal. Een beleidsnota wordt uitgewerkt door B en W. Jarenlang zijn er verschillende partijen die een speelhal willen opzetten in Duiven, maar het gemeentebestuur gaf aan die verzoeken geen gehoor. Nu zijn het het Van der Valkhotel en Crow...

Economie Hotel
Jaaroverzicht – Wat kostten hotels in 2016?

De gemiddelde hotelprijs van 2016 lag in Nederland gemiddeld €7 hoger dan in 2015 en €21 hoger dan in 2014; zo blijkt uit de trivago hotelprijsindex (tHPI) van hotelvergelijkingssite www.trivago.nl. Voor het tweede jaar op rij stegen de hotelprijzen na...

Personalia Hotel Chefs
Nieuwe chef-kok voor Hotel Des Indes

Roel Gilissen is de nieuwe chef-kok van Hotel Des Indes. Dat maakt het hotel eerder vandaag bekend. De kersverse chef gaat op 1 februari aan de slag. Gilissen heeft ruim 21 jaar ervaring in het vak. Hij was eerder werkzaam bij het met een micheling-ster bekroonde De Hoefslag in Bosch en Duin. Ee...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: