Particuliere verhuur schaadt omzet én imago hotels

30 oktober 2012
Particuliere verhuur schaadt omzet én imago hotels

Branchevereniging Koninklijke Horeca is er duidelijk over. Particuliere kamerverhuur en initiatieven als AirBnB schaden hotels.
Niet alleen op het gebied van concurrentie en omzetverlies, ook wat imago betreft zijn kleinschalige initiatieven een doorn in het oog.

*Gelijke monniken...*
Er moet een einde komen aan de wildgroei van particuliere kamerverhuur en social media platforms waarop kamers worden aangeboden voor niets, of weinig. Er moeten dezelfde wetten en regels gelden waaraan hotelondernemingen zich moeten houden, zo meent KHN. Denk aan brandveiligheid, vluchtroutes, en toeristenbelasting.

*Imago*
Op de particuliere kamerverhuur is geen enkele controle. Zodra er een pand afbrand, zoals afgelopen zomer in Amsterdam, dan roept iedereen dat er een hotel is afgebrand, terwijl dit niet het geval is.

*Bespreken*
Door de crisis en kamerverhuur via social media lopen hoteliers omzet mis. KHN gaat binnenkort met de gemeentelijke overheid van Amsterdam, waar veel hotels en particuliere kamerverhuur is, om de tafel zitten om het 'grijze gebied' te bespreken.

~Frank Lindner~

Overig nieuws