Peru decor World Forum on Food Tourism

14 april 2016
Peru decor World Forum on Food Tourism

De Peruaanse hoofdstad Lima is van 27 tot en met 29 april 2016 het decor van het World Forum on Food Tourism. Na het succes van de
eerste editie in 2015, organiseren PROMPERÚ en de United Nations World Tourism Organization (UNWTO), in samenwerking met het Spaanse Basque Culinary Center (BCC), dit jaar voor de tweede maal het wereldforum gastronomisch toerisme in het Convention Center van Lima. Het evenement is bedoeld om Peru als culinaire toeristische bestemming te promoten en is gratis toegankelijk.

*Gastronomische industrie*
Gedurende het driedaagse evenement ontvangt Lima meer dan 400 toeristische- en voedingsdeskundigen, die gezamenlijk gaan debatteren over de belangrijkste aspecten van de gastronomische industrie. Dat het een belangrijke en groeiende industrie is, bewijst het economische impact dat maar liefst 150 miljard dollar per jaar bedraagt.



*Culinair deskundigen*
Verschillende culinaire deskundigen uit Spanje, Japan, Mexico en Nederland wonen het jaarlijkse terugkerende evenement bij. Vanuit Spanje is Joxe Mari Aizega, directeur van het Basque Culinary Center, een prestigieuze academische instelling, aanwezig. Spanje is één van de grootmachten in het toerisme en gastronomisch leider. Daarnaast zijn ook Carlos Vogeler, directeur van Member Relations bij UNWTO, Rafael Anson, voorzitter van de Koninklijke Spaanse Academie voor Gastronomie en Yolanda Perdomo, directeur van het UNWTO Affiliated Members Programma, aanwezig als spreker. Nederlands trots Dirk Lubbers, directeur van de Heineken Experience Amsterdam, maakt op 29 april deel uit van het panel betreft productontwikkeling en hospitality in de gastronomisch toerisme industrie.

*Peruaanse keuken*
Magali Silva, Minister van Toerisme in Peru, benadrukt dat onder andere de Peruaanse Gastón Acurio een prominente plaats op de agenda van het evenement krijgt. Acurio is een beroemde Peruaanse chef-kok en een belangrijke vertegenwoordiger van de Peruaanse keuken, hij is eigenaar van meerdere internationale restaurantketens en schrijver van diverse kookboeken. In 2009 werd Acurio onderscheiden met een Prins Claus Prijs. De jury eerde hem 'voor zijn significante bijdrage aan culinaire artisticiteit; voor het promoten van lokale ontwikkeling door het creëren van trots voor de Peruaanse cultuur en identiteit en voor het benadrukken van de essentiële relatie tussen de biodiversiteit van de natuur en culturele diversiteit'.

~Christel Tuin~

Overig nieuws