Pompoentaco’s

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Pompoentaco’s

Het eten van taco’s is een feestje en het eten van deze speciale versie met geroosterde pompoen, zwarte bonen, guacamole en feta al helemaal.

Ingrediënten (voor 8 taco’s)

8 tacoschelpen 
500 gram pompoen
1 rode ui
blik zwarte bonen
olijfolie
1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
1/2 theelepel cayennepeper
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel balsamicoazijn
1 avocado
sap van 1/2 limoen
2 teentjes knoflook
klein bosje koriander
1/2 Spaanse peper
peper en zout
100 gram feta

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder daarna de schil van de pompoen en snijd de pompoen in kleine blokjes van ca. 2 bij 2 cm. Verdeel de blokjes pompoen op een bakplaat en bestrooi de pompoen met het gerookte paprikapoeder, wat zout en een scheutje olijfolie. Meng door elkaar en plaats 30 minuten in de oven. Snijd de rode ui in ringen, verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui met wat zout. Voeg na 5 minuten de uitgelekte zwarte bonen, samen met het komijnpoeder en cayennepeper, toe. Roer de bonen met de specerijen door de ui en voeg een eetlepel water toe. Laat het geheel 5 minuten zachtjes sudderen en zet hierna het vuur uit. Meng de balsamicoazijn er doorheen en bestrooi met wat peper. Daarna is het tijd voor de guacamole. Mix de avocado, het sap van de limoen, de teentjes knoflook, een klein bosje koriander, een halve Spaanse peper en wat peper en zout in een keukenmachine of gebruik een staafmixer. Verwarm daarna de tacoschelpen in de oven, 5 minuten op 180 graden Celsius. Vul de taco’s met pompoen, zwarte bonen, guacamole en besprenkel tot slot met wat verkruimelde feta.

Met dank aan billybilly.nl voor het recept en de foto.

Overig nieuws