Responsive website biedt kansen

16 juli 2014
Responsive website biedt kansen

Het belang van een goede en 'responsive' website is nog nooit groter geweest dan nu. Het web is een 'mobiele marktplaats' geworden en tablets en smartphones worden massaal ingezet om te zoeken,
reserveren en te boeken. Er worden welhaast meer tablets dan pc's en laptops verscheept en responsive website design biedt oplossingen die het mogelijk maken voor de horeca om conversie te verhogen en een betere gebruikservaring bieden.

*Duur? Fabel.*
Lodging Interactive Lodging (het interactieve en social media marketingbureau dat zich richt op de horeca) ontkrachtte de mythe dat Responsive Website Design (RWD) duur moet zijn.

*Wat is Responsive Website Design?*
Responsive design betekent dat een website is gemaakt om te worden bekeken op elke desktop, tablet of smartphone toestel. Dit soort webdesign zorgt ervoor dat een site, afbeeldingen en andere elementen zijn afgestemd op de grootte van het scherm van het apparaat. Een responsieve website-ontwerp vervangt een aparte mobiele site en daarnaast een 'gewone' website.

"*MEER LEZEN OVER MOBIELE BOEKINGEN EN TABLETS? KLIK HIER!*":http://www.hospitality-management.nl/?q=TABLET&x=zoeken

*Beter visitekaartje*
Responsive design biedt niet alleen een optimale gebruikerservaring, waardoor u beter kunt profiteren van online bezoeken van uw website, waardoor het vervolgens gemakkelijk wordt voor de gasten om te boeken. Of het nu op hun smartphone, tablet of desktop is. Het wordt ook aanbevolen door Google en verlaagt de totale operationele en onderhoudskosten. U komt bovendien beter over op de bezoeker en staat in de voorhoede.

*De statistieken:*

67% van de smartphone-gebruikers heeft meer kans om een aankoop te doen op een mobiele site dan een geoptimaliseerde, niet-mobiele site. (Google, Sterling Onderzoek en SmithGeiger)

69% van de tablet-gebruikers heeft gewinkeld via hun tablet in de afgelopen 30 dagen. (InMobi en Mobext)

Bijna de helft (48%) van de ondervraagde gebruikers van Google geeft aan dat als een site niet goed werkt op hun mobiele apparaten, zij vonden dat het bedrijf niet betrouwbaar overkomt. (Google, Sterling Onderzoek en SmithGeiger)

*Toename*
Met het veranderen van het gebruik van internet, neemt het aantal mobiele boekingen toe. Responsive web design is een ideale optie, omdat het een complete website mogelijk maakt die reageert op de behoeften van de gebruikers. Het hercoderen van de back-end van een bestaande website is zeer goed mogelijk. Ook het nieuw bouwen van een website biedt mogelijkheden. Het is niet zo duur als velen denken. Een compleet nieuwe website met responsive design kost een paar duizend euro. Het herprogrammeren van een bestaande site is goedkoper.

*Mobiele website moet beter*
Meer dan 85% van de volwassenen gelooft dat een mobiele website net zo goed of zelfs beter moet functioneren als een desktop website.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws