Ricardo Eshuis toegetreden tot bestuur Bocuse d Or Nederland

26 juli 2016 | Linda Groothuijse

SVH-directeur Ricardo Eshuis per juni is toegetreden tot het bestuur van Bocuse d’Or Nederland. Ricardo wordt verantwoordelijk voor verdere profilering van onze organisatie en voor commerciële zaken. 'We zijn er trots op dat hij zijn expertise en netwerk wil inzetten voor onze doelen', laat de organisatie dinsdag weten.

Bocuse d’Or staat voor het hoogste wedstrijdniveau dat te behalen is voor (jonge) koks. De SVH Meesterkok staat voor de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca. ‘De kruisbestuiving tussen de wedstrijdkoks en het inspireren van jongeren om te kiezen voor de horeca en deel te nemen aan wedstrijden: het ligt allemaal in het verlengde van het werk van SVH: het vergoten van de vakbekwaamheid in de horeca’, aldus Eshuis. 

Kruistocht

Eshuis is op kruistocht om de vakbekwaamheid in de horeca te verhogen en wil graag meehelpen Nederland culinair nog meer op de kaart te zetten. 'Wat onze branche nodig heeft, is voldoende vakbekwaam personeel: van kok tot hotelmanager. Om jongeren te inspireren te kiezen voor een mooie baan in de horeca, worden de SVH Meesterkoks vaak ingezet om voorlichting geven. Meesterkoks zijn immers een soort sterren.' Volgens Eshuis is wedstrijdkoken een goede stimulans voor de ontwikkeling van jonge koks. 'Het is net als met voetbal: wanneer je geen goede amateurclubs hebt, blijft het profvoetbal achter. De breedtesport is van belang voor het succes van de top. Dat is in het koken niet anders.'

Overig nieuws

Economie Hotelbouwplannen Achtergronden
Waar letten banken op bij het financieren van hotels?

De gunst van de gast is voor een hotelier het hoogst haalbare. Maar daarna komt toch al snel de gunst van de bank: als er financiering nodig is voor een nieuw concept, nieuwe technologie of (nog) een eigen pand. ING, Rabobank, ABN AMRO en NIBC Bank investeren graag (zij het selectief) in de hoteller...

Slapen onder de sterren bij Floor17

Na de schaatsbaan vorig jaar en de curlingbaan afgelopen winter, komt Floor17 dit voorjaar opnieuw met een bijzondere attractie op het dakterras: “slapen in een doorzichtige air-bubble”. Van 12 mei tot 10 juni slaap je vanaf 270 euro per nacht onder de sterren op de 85 meter hoge rooftop...

Columns Sander Allegro
Column Sander Allegro: De paardenmestcrisis van 1894

Een samenleving die dreigt te bezwijken onder een dikke laag paardenmest. Dat was de essentie van de paardenmestcrisis van 1894 die het belangrijke effect van disruptors illustreert. Door het gestaag groeiende paard- en koetsverkeer in Londen - er waren eind 19e eeuw zo’n tienduizend rijtuigen...

Hotelbouwplannen
Visuals nieuwe hotelkamers van Landgoed Huize Bergen

Waar vroeger kassen vol tropische planten stonden wordt nu gebouwd aan de toekomst van Landgoed Huize Bergen in Vught. Een omvangrijk project, dat in drie fases wordt gerealiseerd. Fase 1, 39 tweepersoons hotelkamers, begint nu aan de eindsprint. Het bruist van activiteit in en om de nieuwe hotel...

Koninklijke onderscheiding voor voorzitter FNV Horecabond

Vandaag in de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) te Almere is Ben Francooy, voorzitter FNV Horecabond, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau door Franc Weerwind, burgemeester van Almere. Ben Francooy zet zich al jarenlang met passie en gedrevenheid in, voor niet alleen vakbondsleden, maa...

Amsterdam Events Toerisme
Koningsdag in Amsterdam drukbezocht door Italiaanse toeristen

Onderzoek van Expedia wijst uit dat Italianen, Engelsen en Amerikanen tot de meest oranjetoeristen behoren. Het aantal Nederlanders dat naar Amsterdam gaat om de verjaardag van de koning te vieren is daarentegen afgenomen: zij blijven dit jaar dichter bij huis. Expedia keek wereldwijd naar de vra...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: