Ruim 111.000 bezoekers EquipHotel

4 december 2014
Ruim 111.000 bezoekers EquipHotel

De internationale horecavakbeurs Equip'Hotel, die onlangs in Parijs gehouden is, heeft ruim 111.000 bezoekers getrokken, waarvan 19,2%
internationaal. Met een toename van 5% internationale vakbezoekers, een uiterst succesvolle eerste editie van de Export Club en het Top Buyers programma, positioneert de Equip’Hotel zich als een belangrijke internationale vakbijeenkomst voor de horecabranche.

~De versmarkt op de Equip'Hotel~

*Herstel van projecten en investeringen*
"De afgelopen beurseditie van de Equip’Hotel 2014, van 16 t/m 20 november in Parijs, is succesvol verlopen met een zichtbaar herstel op het gebied van projecten en investeringen. De kwaliteit van het aanbod was hoog, vele noviteiten werden op de stands gepresenteerd en nieuwe ideeën stonden in de schijnwerpers van de trendstudio’s op de Equip’Hotel. Dankzij de actie “Smile” werd er een dynamische en gezellige sfeer neergezet die overal op de beurs merkbaar was en een positieve uitwerking had op de inkopers. Meer dan ooit tevoren heeft de Equip’Hotel haar rol als toonaangevend trefpunt voor de horecabranche bewezen!", verklaart Corinne Menegaux, beursmanager van de Equip’Hotel.

*Export Club*
Tijdens de afgelopen beurseditie werd voor de eerste keer het Export Club programma georganiseerd, voor een optimale bevordering van zakelijke relaties tussen 250 grote internationale inkopers (Thailand, de U.S.A., Chili, Zuid-Afrika, Noord Europa,…), uitgenodigd als ‘Top Buyers’ van de Equip’Hotel, en 400 exposanten met producten en diensten voor de export. Meer dan 3.000 internationale projecten werden op deze manier ingeschreven voor de Export Club en profiteerden van het programma.

*Culinair feest*
De afgelopen beurseditie van de Equip’Hotel vormde tevens een culinair feest, met de aanwezigheid van gerenommeerde chef-koks (meer dan 150 sterren-koks) in de beursruimte ‘Resto des Chefs’, tijdens de prestigieuze wedstrijden (Trophée Delaveyne, Chef en Or,…) en gedurende de bijeenkomsten voor chef-koks (culinaire colleges). Verse producten werden onder de aandacht gebracht in de Beursruimte voor Producenten en de aanwezigheid van TransGourmet, met onder andere de versmarkt, waar de grote belangen van deze sector uiteen werden gezet.

*De Equip’Hotel 2014 in cijfers*

- 111.064 vakbezoekers, waarvan 19,2% internationaal
- 1.600 exposanten
- Meer dan 500 sprekers tijdens de conferenties en
rondetafelgesprekken
- 500 chef-koks, waaronder 150 sterren-koks
- 15 culinaire en decoratieve wedstrijden met meer dan
250 kandidaten
- 15 trendstudio’s
- 250 evenementen en live demonstraties

*Volgende editie*
De volgende editie van de EquipHotel vindt plaats van 6 t/m 10 november 2016. Het beursteam heeft nu al vele ideeën voor het verder ontwikkelen van het beursconcept, om een transversaal horeca aanbod te kunnen presenteren en meer antwoorden en oplossingen te kunnen bieden aan de bezoekers. Volg het laatste nieuws op "www.equiphotel.com.":http://www.equiphotel.com/

"*Meer lezen over Equip'Hotel? Klik hier!*":http://www.hospitality-management.nl/?q=equip+hotel&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws