Scheveningse Pier naar de haaien

3 januari 2013
Scheveningse Pier naar de haaien

Horecaconcern Van der Valk heeft officieel faillissement aangevraagd voor de pier van Scheveningen. De locatie zou niet rendabel zijn. Kosten lopen enorm op vanwege het onderhoud van het gebouw.

Vooral de zorg voor de onderbouw zou miljoenen kosten. Het gaat hier om de pilaren die de constructie in de lucht houden.

*Begin tot eind*
In 1991 kocht Van der Valk de pier voor het symbolische bedrag van 1 euro. Sindsdien exploiteerden zij een restaurant en casino op de publiekstrekker. In september 2011 beschadigde brand een deel van het bouwwerk. De gemeente Den Haag sloot in november een gedeelte van de pier omdat het onveilig zou zijn. Zo zou de loopbrug op sommige plaatsen zo slecht zijn dat grote groepen er niet overheen kunnen lopen. Ongeveer een jaar geleden kondigde de keten aan dat zij geen vertrouwen meer had in de exploitatie van de locatie.

*Vooropgezet plan*
Van der Valk zou al langer van plan zijn geweest om faillissement aan te vragen voor de Pier. Dat zegt Aad Roog, van De Pier Poffertjes en Pannekoeken, namens de ondernemersvereniging van de Pier in een reactie op het nieuws. Volgens Roog is er voor faillissement gekozen zodat lopende rekeningen niet betaald hoeven te worden. Hij noemt het bedrijf "asociaal", want hij zou zelf nog veel geld tegoed hebben van het concern.

~Marijn Brok~

Overig nieuws