's-Hertogenbosch Meest Gastvrije Stad

9 oktober 2013
's-Hertogenbosch Meest Gastvrije Stad

De stad ’s-Hertogenbosch is voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot Meest Gastvrije Stad van Nederland. Het is de vijfde keer dat op basis van uitgebreid onderzoek de gastvrijheidsbeleving van ruim
achtduizend bezoekers van de eenentwintig grootste steden van het land in kaart is gebracht. Het onderzoek is uitgevoerd door Van Spronsen & Partners horeca-advies en VVV Nederland.

*Dalers en stijgers*
Groningen maakt een sterke opmars. De afgelopen jaar scoorde de stad steeds hoger met een uiteindelijke tweede plek als hoogtepunt. Leiden steeg twaalf plaatsen in de ranglijst, van plek zeventien naar plek vijf. Utrecht valt weg uit de top tien. De stad daalt van plek zes naar plek elf. De grootste daler is Dordrecht. Deze stad zakt van plek veertien naar de laatste plek. Deze steden zijn op zevenentwintig aspecten in de categorieën ‘Vriendelijkheid & Veiligheid’, ‘Horeca & Vrije tijd’, ‘Stad & Architectuur’ en ‘Bereikbaarheid & Informatie’ onderzocht.

*Meer waardering*
Hans van Spronsen, algemeen directeur Van Spronsen & Partners horeca-advies: “Over het algemeen kan worden geconcludeerd dat de vriendelijkheid van de bewoners, het winkelpersoneel en de horecamedewerkers door de bezoeker dit jaar gemiddeld hoger wordt gewaardeerd. Daarnaast geeft de bezoeker ook een hogere waardering aan het veiligheidsgevoel.”

~Door~ "~Mariska van Gorp~":mailto:mariska.vangorp@uitgeverijps.nl

Overig nieuws