Social Food in de hospitalitybranche

25 maart 2013
Social Food in de hospitalitybranche

De leden van de Association of Food & Beverage Management (AF&BM) hebben onlangs tijdens een bijeenkomst in het Hilton Royal Parc Soestduinen het onderwerp Social Food & Hospitality uitgediept. Aan de hand
van presentaties van drie social media-zwaargewichten bespraken zij waarom social media niet meer weg te denken is uit de food & beveragemarkt en welke kansen het oplevert.

*Succes met social media*
Onder leiding van dagvoorzitter en event marketer Rob Captijn bespraken de leden van de AF&BM de invloed van social media voor de hospitalitybranche in het algemeen en op hun dagelijks werk. Daarvoor waren drie sprekers uitgenodigd die opereren binnen de foodbranche en die succesvol zijn in het toepassen van social media. Eetschrijver Gerrit Jan Groothedde sprak onder meer over het via social media succesvol in de markt zetten van zijn margaritaijs, blogger en kookgek Esmée Scholte creëerde een grote community rondom haar Nederlandse Foodswap en horecacommunicatieadviseur Astrid Schreuders besprak het belang van social media-ambassadeurs en storytelling.

*Corporate story en storytelling*
Daarnaast werden door Rob Captijn trends en bewegingen in social media, food en hospitality belicht, waarbij ook de omzetkansen besproken werden. Een van de conclusies van de leerzame middag is dat social media niet meer weg te denken is uit de hospitality en dat het effectief toepassen ervan kansen oplevert, waarbij out of the box denken essentieel is. Gefragmenteerd berichten zenden over diensten die geleverd worden is niet effectief. Planvorming, optimaliseren en uitdragen van de corporate story, storytelling, aangaan van de dialoog met de (potentiële) gast, waardoor een waardevolle community gecreëerd wordt zijn voorbeelden van het succesvol en effectief toepassen van social media.

*Vertrek*
De bijeenkomst werd gehouden in Hilton Royal Parc Soestduinen waar Iris den Dekker, F&B Professional of the Year 2013, de gastvrouw was. Voor Iris was het haar laatste dag in Soestduinen, zij startte per 19 maart als Front Office Manager bij het Hilton Rotterdam Hotel.

Op de foto boven (vlnr): Astrid Schreuders, Esmée Scholte en Gerrit Jan Groothedde

~Frank Lindner~

Overig nieuws