Speerpunten van AF&BM voor 2011

14 oktober 2010
Speerpunten van AF&BM voor 2011

In de Breskenszaal van Hotel Okura Amsterdam kwam op vrijdagmiddag 15 oktober een grote afvaardiging van de Founding Partners van de Association of Food and Beverage Management (AF&BM) bijeen. Voordat de genodigden met elkaar een lunch met kreeft en andere delicatessen gingen bereiden startte de presentatie van het AF&BM-programma voor 2011.


~Pieter van Opheusden, Richard Francke, Arjan Maas en Wouter van Poppel~

*Vruchtbare ideeën*
Voorzitter Richard Francke keek terug op de bijeenkomsten van het afgelopen jaar, waaronder: het gala, het social event in Maastricht en de bijeenkomst 'Hospitality en de kracht van (social) media’. Vervolgens blikte hij vooruit op de doelstellingen van de AF&BM in 2011. Speerpunten waren onder andere: meer zichtbaarheid, meer samenwerking met onderwijsinstellingen en intensivering van het contact met de netwerkpartners. Verschillende betrokken founding partners gaven vervolgens hun visie op nieuw te ontplooien evenementen in 2011. Met vruchtbare ideeën als resultaat waar het AF&BM-bestuur, bestaande uit Richard Francke, Arjan Maas, Ingrid de Vries, Pieter van Opheusden, Bert Sanders en Wouter van Poppel, mee verder kan gaan.


~Uitleg over de verschillende wijnen~

*Handen uit de mouwen*
In de wijnkamer kon iedereen onder het genot van een glas champagne en een frisse witte wijn op temperatuur komen voor de bereiding van de lunch. Toen het gezelschap zich naar het Okura Culinary Center had verplaatst gingen, na een uitleg over de wijnen, de jasjes uit, de schorten voor en handen uit de mouwen.


~De chef brengt eenieder de fijne kneepjes van het vak bij~

Iedereen mocht zich voegen bij het kookeiland dat hem of haar het meest trok. Na een korte presentatie van de bereiding van verse kreeft dropen een aantal mensen af naar kookeiland twee en drie waar een gerecht met lamsvlees en een dessert met rabarber/aardbei-compote werden bereid. Na een goede uitleg van de drie chefs van het Okura waagden sommigen zich aan de kreeften, sneden anderen aardappels in blokjes, en werden tenslotte ook de garnalen van hun darmkanaal verlost.



Na een coquille werd de laatste hand aan ieder gerecht gelegd en brak het moment aan om al het heerlijks te proeven. De gemiddelde boterham met kaas verbleekte als kreeft in de pan bij deze gastronomische lunch, waar iedereen flink op had gezwoegd. Een geslaagd event.



Foto's: Cynthia van Dijke


~Eline Dragt~

Overig nieuws