Stan Kerckhoffs geslaagd voor Meesterproef

25 maart 2015
Stan Kerckhoffs geslaagd voor Meesterproef

Gisteren is Stan Kerckhoffs (1978) geslaagd voor de Meesterproef SVH Meestergastheer. Kerckhoffs is maître en sommelier bij Latour*
in het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee.

*SVH Meesterproef*
De proef werd afgenomen door SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V in Utrecht) en SVH Meestergastheer Leon IJpelaar (FG Foodlabs * in Rotterdam), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). De commissieleden waren onder de indruk van het Meesterlijk bedrijf en beoordeelden Stan als Meesterwaardig. Met name de wijn-spijs combinatie van gegrilde zeetong en gebrande carabineros garnaal geserveerd met Pinot Blanc K. Angerer Kamptal (2012) uit Oostenrijk viel in de smaak. Ook prachtig was volgens de commissie de gemarineerde coquille en Gewürztraminer Milton Gisborne (2010) uit Nieuw-Zeeland. De commissie beschreef de medewerkers van zijn brigade als hartelijk en professioneel, en de sfeer als aangenaam. Kerckhoffs geeft zijn mensen veel ruimte, maar ziet alles en stuurt ze goed aan. De maître/sommelier omschrijft zichzelf als een perfectionist, die verslaafd is aan zijn vak en zijn gasten altijd op nummer 1 zet.

*Loopbaan*
Na zijn opleiding Gastheer aan de Middelbare Hotelschool in Heerlen begon Kerckhoffs zijn loopbaan bij Hotel-Restaurant Prinses Juliana * in Valkenburg. Daarna werkte hij bij Restaurant La Ville en ’t Pakhoes in Maastricht. In 2003 maakte hij de overstap naar restaurant Latour in het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Dit restaurant wordt sinds 2005 jaarlijks bekroond met een Michelinster en behaalde in de GaultMillau gids van 2014 zestien koksmutsen. Kerckhoffs bekwaamde zich in 2005 verder in het Gastheerschap bij de Gastronoom/Sommelier opleiding van Peter Klosse.

"*Meer lezen over de Meesterproef? Klik hier!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=meesterproef&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws