Toiletten in horeca het schoonst

18 november 2014
Toiletten in horeca het schoonst

De toiletten in openbare gebouwen en de horeca zijn, beiden met 38 procent goed, het schoonst. Dat blijkt uit het door vakblad Service
Management georganiseerde en in samenwerking met hygiëne-aanbieder Uniqcare uitgevoerde Nationaal Toiletonderzoek 2014.

*Toiletten schoner dan vorig jaar*
In het algemeen bleek 36 procent van de 150 onderzochte openbare toiletten bacteriologisch schoon. Vorig jaar was dat nog 29 procent. Van de damestoiletten was 38 procent schoon. Bij de heren was dat 34 procent. Service Management voerde het Nationale Toiletonderzoek dit keer voor de 30e maal uit.

*Toiletzitting het meest vervuild*
Van de vier gemeten contactvlakken was de toiletzitting met 38 procent het meest vervuild, gevolgd door de knop van de kraan met 25 procent en de spoelknop scoorde 18 procent slecht. De knop van de deur aan de binnenkant van de wc was met 8 procent slecht het minste vervuild.

*Horeca en openbare gebouwen het schoonst*
De toiletten in openbare gebouwen en de horeca waren, beiden met 38 procent goed, het schoonst. Op de derde plaats staat de gezondheidszorg met 37 procent goed. De winkels en warenhuizen eindigden met 25 procent goed op de laatste plaats. De toiletten van Vendor Washrooms in winkelcentrum Molenpoort in Nijmegen mogen zich de schoonste van Nederland noemen.

"*Meer lezen over toiletten in de horeca? Klik hier*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=toilet&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws