Top 5 vakantietrends voor 2014

9 januari 2014
Top 5 vakantietrends voor 2014

Dit jaar viert de Nederlander volgens trendbureau Cherry Picker volop vakantie. De invulling van vakantie vieren is wel veranderd. Van de lange luiervakanties van vroeger, worden er nu vaker en korter
een vakantie geboekt. Ook de last-minute blijven mensen reserveren. Vakantietrendwatcher Tessa aan de Stegge van bureau Cherry Picker zet de top 5 vakantietrends voor 2014 op een rijtje.

*Korte vakantie*
Het zal steeds meer voorkomen dat we er vaker en korter 'tussenuit piepen' in plaats van dat we op één lange vakantie van drie weken te gaan. Ook wordt een vakantie dichter bij huis gevierd om reiskosten en reistijd te besparen. De internetverkoop zorgt voor dagelijkse nieuwe aanbiedingen en het gevoel van een constante uitverkoop.

*De top 5 vakantietrends*
Een vakantie moet een persoonlijke belevenis zijn die past binnen de lifestyle en ‘personal branding’. Daarnaast zullen jongeren steeds meer bepalen waar de familievakantie naartoe gaat, terwijl de grootouders betalen. De populariteit van de cruisevakantie kent zijn weerga niet in 2014. De cruises hebben hun stoffige imago verloren en worden nu ook door jongere generaties omarmd.
Wie in deze drukke tijden op ‘transforcation’ gaat doet dat om te reflecteren, nieuwe plannen te maken of om iets te leren van, óf bij te dragen aan het vakantieadres. Social travel was dé opkomende trend van 2013 en is nog lang niet voorbij gevlogen. We kiezen dit jaar nog meer voor lichamelijk én geestelijke gezondheid en trekken er vaker op uit in de natuur.

~Foto Amsterdam Marketing~

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws