Top 5 wellness trends

13 mei 2015
Top 5 wellness trends

Wellness is booming bij de zelfbewuste gast van 2015. Maar waarmee kun je je nu echt onderscheiden? We verzamelden speciaal voor
jou de top 5 wellness trends van dit moment.

*1. Slaaptherapie*
Voor gasten met slaapproblemen is slaaptherapie ideaal. In de "Canyon Ranch":http://www.canyonranch.com/tucson in Arizona zijn ze hier op voorbereid. Daar liggen gasten namelijk 's nachts aan de monitor die het slaapgedrag registreert. De volgende ochtend krijgen hotelgasten praktische tips die de nachtrust bevorderen. "Hotel MGM":https://www.mgmgrand.com/ in Las Vegas focust met hun stay well kamers dan weer op een verkwikkend en natuurlijk slaappatroon. Spiegels in de badkamers zijn uitgerust met lichttherapie. In de badkamer word je dus langzaam wakker terwijl je je klaarmaakt.

*2.Cannabis spa*
Sinds de legalisering van cannabis duiken er in het Amerikaanse Colorado steeds meer zaken op waar de drug centraal staat. Bijzonder is de "Primall Wellness.":http://www.primalwellness.co/ Hier worden gasten niet high, maar wel behandeld met producten die extracten van de hennepplant bevatten. Deze zouden een heilzame werking hebben op de huid.

*3. Baden in het bos*
Deze ontspanningsmethode uit Japan kun je interpreteren als ‘baden in een oase van rust terwijl je een boswandeling maakt.’ Onder meer de "Trout Point Lodge":http://www.troutpoint.com/water-forest-bathing-and-detoxification in het Canadese Nova Scotia pakt ermee uit en licht de Japanse visie meer toe op haar website. Daar staat dat bosplanten natuurlijke stoffen afgeven die micro-organismen te doden. Dat proces zou de nachtrust bevorderen en pijn en angst bestrijden.

*4. Zandtherapie*
In het Midden-Oosten hebben ze een manier gevonden om spierpijn en stress aan te pakken. Het concept: gasten liggen in een bak met warm zand en wordt ermee bestrooid en gemasseerd. Deze techniek was een veel gebruikte methode in het Oude Egypte.

*5. Stilte ontdekken*
In Finland merken ze dat steeds meer mensen op zoek zijn naar stilte en dat rust op reis een vorm van luxe is geworden. Het Scandinavische land heeft zelfs een toeristische campagne opgericht met de naam ‘Silence, please’, om mensen ervan te overtuigen dat een Finse vakantie het zen-gehalte zal geven waar ze zo naar verlangen. Ook "Fogo Island Inn":http://www.fogoislandinn.ca/ op het Canadese eiland Newfoundland speelt stilte in een campagne uit als de grootste troef.

Overig nieuws