Triptease en Booking.com op voet van oorlog?

7 december 2015
Triptease en Booking.com op voet van oorlog?

Triptease biedt een 'price check wizard' voor op de hotelwebsite. Hierin wordt de prijs van OTA's weergegeven, maar ook de prijs bij een
directe boeking. Booking.com heeft de hotels inmiddels medegedeeld dat het plaatsen van de widget mogelijk een vorm van contractbreuk is, en dat er juridische acties kunnen volgen. 'Play by our rules or don't play at all', lijkt de OTA hiermee aan te geven.

*Verwijderen*
Hotels moeten de brand name en het tarief van Booking.com verwijderen uit de Triptease widget 'om verwarring en plaatsing van foutieve rates te vermijden'. Als hotels de widget niet verwijderen, dan volgen er acties van de OTA. Voor veel hoteliers en voor Tiptease is dit een verzoek dat moeilijk te verteren is. Er is immers een toename van 35 procent in de directe boekingen mogelijk door de widget op de hotelwebsite te tonen.

*Dreigbrief*
Inmiddels zou de kwestie al deels opgelost zijn (wellicht door alle commotie) en mag de widget getoond worden, mits de juiste tarieven van Booking.com weergegeven worden. De dreigbrief had dus feitelijk niet verzonden hoeven te worden. Alhoewel Triptease volgens Booking.com op onwetmatige wijze de data van de OTA inziet en gebruikt. Bovendien zou de weergegeven informatie in de widget 'misleidend' zijn, en niet in lijn met het actuele aanbod en de prijsstelling daarvan bij Booking.com. Uiteraard geeft Triptease aan dat de informatie altijd correct is. Dit verhaal krijgt vast nog een staartje.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws