Trivago neemt Base7booking over

1 maart 2016
Trivago neemt Base7booking over

Trivago, 's werelds grootste metazoekmachine voor hotels, kondigt de overname aan van cloud-PMS-startup Base7booking. Het geavanceerde cloudplatform
van Base7booking biedt hoteliers toegang tot concurrerende technologieën, terwijl trivago toegang biedt tot wereldwijd meer dan 120 miljoen reizigers per maand. De integratie van beide platforms zal hoteliers helpen gemakkelijk in contact te komen met miljoenen reizigers en het aantal rechtstreekse boekingen via hun eigen website te doen toenemen.

*Hoteliers over naar digitaal beheer*
“We streven ernaar om onze synergieën te gebruiken om nieuwe mogelijkheden voor hoteliers en reizigers te ontwikkelen. trivago en Base7booking zien een toekomst tegemoet waarin hoteliers overgaan van pen en papier naar een digitaal beheer van hun hotel, met mogelijkheden voor concurrerende rechtstreekse boekingen en met prijzen op trivago in slechts een paar kliks. Dit is een belangrijke stap op weg naar het in staat stellen van hoteliers om te zorgen voor meer boekingen via hun eigen website”, aldus Johannes Thomas, Managing Director van trivago.

Dankzij de krachtenbundeling met Base7booking behouden hoteliers de controle over hun boekingen en hun ondernemersvrijheid. Volgens een recent verslag van Phocuswright* is twee derde van de hoteliers van plan de inspanningen op het gebied van rechtstreekse boekingen uit te breiden. "trivago":http://hotelierhub.trivago.co.uk/base7booking-pionier-op-het-gebied-van-cloud-pms-wordt-lid-van-de-trivago-familie/ en Base7booking willen gebruikmaken van dit momentum en ervoor zorgen dat hoteliers hierin slagen.

*Zwitserse hoteliers*
Het cloud-PMS-platform van Base7booking is ontworpen door innovatieve Zwitserse hoteliers die geen genoegen wilde nemen met de technologieën die tot dan toe op de markt beschikbaar waren. Het team van Base7booking besloot een platform te creëren dat een uitgebreide reeks van op maat gemaakte functies biedt aan de hand waarvan hoteliers hun bedrijf op efficiënte wijze kunnen beheren. De online toegang via de cloud zorgt voor een ongeëvenaarde flexibiliteit. Zo kunnen hoteliers overal werken en communiceren met hun hotel. Het platform is beschikbaar in 17 talen en Base7booking wordt momenteel door hoteliers uit meer dan 40 landen gebruikt om hun hotel te beheren.

*Partnerschap*
Frank Martin, hotelier en oprichter van Base7booking: “We zijn hoteliers die de levens van andere hoteliers willen verbeteren. Ons cloudplatform maakt technologie toegankelijk en zorgt ervoor dat hoteliers veel tijd en geld besparen. Wij zijn zeer enthousiast over het partnerschap met trivago, omdat dit Base7booking toegang biedt tot 120 miljoen reizigers.”

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws