Uiensoep met kaas

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Uiensoep met kaas

Ingrediënten

4 grote uien
50 g boter
een mespuntje suiker of bruine suiker
1 l bouillon
1 laurierblad
2 kruidnagels
4 sneetjes witbrood of stokbrood
100 g geraspte belegen kaas

Bereiding

Pel 4 grote uien en snijd ze in ringen. Smelt 50 g boter en fruit hierin de uienringen. Schep regelmatig om en voeg de suiker toe. Giet, als de uien goudgeel zijn, 1 l bouillon erbij en voeg 1 laurierblad, 2 kruidnagels en zout en peper toe. Laat de soep 15 minuten koken. Rooster intussen de 4 sneetjes brood. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verwijder het laurierblad en de kruidnagels uit de soep. Schep de uiensoep in soepkoppen en leg de sneetjes brood op de soep. Verdeel er 100 gr geraspte belegen kaas over en zet de soep in de oven tot de kaas smelt. 

Overig nieuws