Van den Heijkant nieuwe chef Hilton Airport

26 maart 2015
Van den Heijkant nieuwe chef Hilton Airport

Edwin van den Heijkant (1977) is benoemd tot executive chef van Hilton Amsterdam Airport Schiphol. Hij volgt Hadi Djajapermana op
die in april, na een 40-jarig dienstverband, met pensioen gaat. Edwin van den Heijkant gaat vorm geven aan het onderscheidende food & beverage concept voor het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol, dat komend najaar zal openen. Van den Heijkant komt van "Hilton The Hague":http://www.hospitality-management.nl/?q=hilton+the+hague&x=zoeken, waar hij werkzaam was als executive chef sinds de opening in 2010.

*Spraakmakend F&B-concept*
Milan Arandelovic, area general manager Benelux Hilton Worldwide, zegt over de benoeming van Van den Heijkant: "Edwin heeft met zijn creativiteit, talent en uitstekende organisatie- en managementkwaliteiten in Hilton The Hague laten zien hoe je een spraakmakend F&B-concept ontwikkelt. Zijn visie en ervaring maken hem tot de juiste persoon om het grootschalige en uitdagende nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol culinair neer te zetten en vorm te geven, samen met een team van ervaren krachten én nieuwe medewerkers waarvoor nu een wervingscampagne is gestart."

*Restaurantformule voor de wereldreiziger*
Edwin van den Heijkant verheugt zich erop in deze nieuwe omgeving zijn creativiteit en ervaring in te zetten. "Het is heel inspirerend om innovatieve restaurantformules te ontwikkelen voor de wereldreiziger en de zakelijk bezoeker, met gezonde internationale gerechten en een hoofdrol voor het Aziatisch erfgoed van mijn voorganger Hadi Djajapermana, de meester uit de Indonesische keuken."

*Over Edwin van den Heijkant*
Edwin van den Heijkant doorliep de middelbare hotelvakschool in Wageningen (1993-1997) en leerde koken van Joop Zwiep van Restaurant Idylle (1 Michelinster) in Zweelo, waar hij na zijn eerste stage in mei 1998 terugkeerde als chef de partie. Hij werkte tussendoor bij Het Koetshuis (1 Michelinster) in Bennekom, Hostellerie de Holtweijde in Lattrop en Restaurant Dorset in Born, om in oktober 1998 de overstap te maken naar restaurant Savelberg (1 Michelinster) in Voorburg. Hier ontwikkelde hij zich van chef de partie tot chef-kok met een klassiek Frans geïnspireerde kookstijl, toegewijd aan verse, seizoensgebonden producten. Hij vervulde de functie van chef-kok van 2004 tot en met 2009, voordat hij executive chef werd van Hilton The Hague in januari 2010.

"*Meer lezen over Hilton Schiphol Airport? Klik hier!*":http://www.hospitality-management.nl/?q=hilton+airport&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws