Van Wezel weg bij Hampshire hotels

21 oktober 2013
Van Wezel weg bij Hampshire hotels

Hampshire Hospitality heeft per 1 oktober franchisedirecteur Kees van Wezel zien vertrekken. Van Wezel is in dienst getreden bij de Bijenkorf. Daar bekleedt hij de functie van
product group manager food & restaurants.

*Functie vacant*
Van Wezel was ruim 12 jaar in dienst bij het hotelbedrijf, in de eerste jaren onder meer als general manager. Later werd hij directeur operations en vervolgens commercieel directeur. Voor zijn overstap naar de Bijenkorf vervulde Van Wezel de post van franchisedirecteur. Momenteel wordt er voor die functie een opvolger gezocht. Danielle Poeth neemt als franchisemanager de taken bij Hampshire waar.

*Niet zoekende*
In een telefonische reactie aan Hospitality Management laat Van Wezel weten: "De functie bij de Bijenkorf is toevallig op mijn pad gekomen. Ik was niet zoekende, soms komt het gewoon voor dat mensen jou bellen. Gaandeweg de gesprekken kwam ik erachter dat in de nieuwe functie alles bij elkaar komt. Ik ben 45 jaar en wilde nog een stap maken in mijn carrière. Het franchise-gebeuren bij Hampshire had gemakkelijk nog 20 jaar kunnen duren. Ik had het er prima naar mijn zin en heb nog steeds goede contacten."

*'Premium' heeft de toekomst*
De Bijenkorf maakte onlangs bekend dat er vijf vestigingen van het warenhuis worden gesloten. De zeven die overblijven worden 'premium stores'. Ook op het gebied van F&B. Daar ligt een uitdaging voor Van Wezel als nieuwe product group manager food & restaurants. Hij vertelt: "Ook de restaurants van de Bijenkorf zullen premium worden. Het concept de Kitchen, zoals we dat sinds 2008 in Amsterdam kennen, daarvan gaan we een 2.0-versie maken. De vernieuwde versie gaan we na Amsterdam uitrollen in Utrecht en Eindhoven. We gaan verder nog een nieuw koffieconcept lanceren. Dat start in Den Haag en wordt daarna gelanceerd in Amsterdam, Eindhoven en Utrecht. In twee jaar tijd gaan we in totaal zeven nieuwe restaurants openen."

*Meer iconen*
Bij de nieuwe F&B-concepten van de Bijenkorf kunnen gasten ingrediënten die in de keukens worden gebruikt aanschaffen voor thuis. Van Wezel: "We gaan geen food courts aanleggen, maar als mensen de pasta van de Kitchen heel lekker vinden, dan moeten ze die ook kunnen kopen voor thuis."
Andersom kan men straks in het nieuwe koffieconcept de bekende boltaarten van de Bijenkorf bestellen. "Zoals de boltaarten van de Meesterbanketbakker van de Bijenkorf zullen er in de toekomst nog meer iconen komen", verklapt Van Wezel.

*Zijdelings volgen*
Tot slot zegt Van Wezel: "In de hotelbranche is F&B vaak een ondergeschoven kindje. Bij de hotels van Hampshire was dat niet het geval, en heb ik veel van F&B meegekregen. Eten en drinken is een interesse van me die altijd mooi meeliep, nu ga ik er gericht mee verder. De hotellerie zal ik als branche wel gaan missen, maar ik blijf het zijdelings volgen."

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws