Vissoep met rouille

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Vissoep met rouille

Ingrediënten (4 personen)

600 gram gemengde visfilets naar keuze
2 teentjes knoflook geperst
1 eetlepel tijm fijngehakt
3 eetlepels olijfolie
1 ui in ringen
1 stengel bleekselderij in boogjes
1 wortel in plakjes
1 venkelknol in ringen
1 liter visbouillon
1 envelopje saffraandraadjes
2 vleestomaten ontveld, zonder zaadjes, in partjes gesneden
2 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel sinaasappelrasp
peper versgemalen
zout

Voor de rouille:

1 rode paprika zonder zaadjes in blokjes
rode peper zonder zaadjes, in ringen
teentjes knoflook gehakt
2 eetlepels witbroodkruim
4-5 eetlepels olijfolie
Ciabattabrood of stokbrood
Staafmixer of keukenmachine

Bereidingswijze 

Snijd de vis in kleinere stukken en meng deze met knoflook, tijm en 2 eetlepels olijfolie. Laat dit even intrekken.Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime soeppan en bak de ui, bleekselderij, wortel en venkel zachtjes 3 minuten. Voeg de visbouillon, de saffraan, de vleestomaten, tomatenpuree en sinaasappelrasp toe, breng alles aan de kook en kook zachtjes 10 minuten. Schep de vis erbij en stoof zachtjes 10-15 minuten. Voeg peper en zout naar smaak toe. Maak intussen de rouille. Pureer daarvoor de ingrediënten met de staafmixer. Besmeer sneetjes ciabattabrood of stokbrood met de rouille en serveer ze bij de soep. Dit is een traditioneel Franse combinatie.

Overig nieuws