Weg met de minibar!

8 april 2014
Weg met de minibar!

De hotel minibar, geliefd en vervloekt door vele wanhopige nachtelijke snackers en drinkers is op zijn retour. Hilton Hotel Hong Kong installeerde ooit de eerste hotel minibar in 1974 in alle
840 kamers. Deze innovatie leidde tot een groei van 500 procent van de roomservice verkoop. Niet lang daarna werd de minibar standaard in elke hotelkamer. Maar er is verandering op til. Op dit moment is het juist de trend om de drank uit de kamers weg te halen en de koelkasten te laten vullen door de gast zelf.

*Laag op wensenlijstje*

TripAdvisor onderzocht onlangs dat de minibar het laagst staat op het wensenlijstje van de moderne gast. Free WI-FI is tegenwoordig hot. Slechts 21 procent van de ondervraagden noemt de kleine bar op de kamer belangrijk, tegen 89 procent die vrij internet een belangrijke reden vindt om te boeken.

*Automaten*

PKF Hospitality Research onderzocht dat in de USA minibars slecht 1 procent bijdragen aan de totale omzet van een hotel. In 2007 was dit nog 28%. F&B worden tegenwoordig steeds meer aangeboden via automaten die convenience food leveren.

~bron: CNN
~Door~ "~Redactie~":mailto:redactie@uitgeverijps.nl

Overig nieuws