Welke hotelketen biedt de beste WiFi?

24 februari 2014
Welke hotelketen biedt de beste WiFi?

Je kunt van alles wel een ranglijstje maken... Dus waarom ook niet over de internetsnelheden in hotels? De "vorig jaar opgerichte website Hotel WiFi Test":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/website-toont-wifi-snelheden-in-hotels-16034/ publiceert een internationale top-10 van beste hotelketens
en een top-100 van de beste hotels wat betreft het aanbieden van een goede, stabiele, en snelle draadloze internetverbinding.

*Resultaten*
De beste keten is Andaz (van Hyatt), gevolgd door Le Méridien (Starwood Hotels & Reosrts) en Radisson Blu (Rezidor/Carlson Hotels). Gemeten als individueel hotel scoort het The Emblem Hotel in Praag wereldwijd het beste.

*Nederlandse hotels*
Het Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport Schiphol staat in de top-100 van hotels op een keurige vierde plaast. Het Park Inn by Radisson Amsterdam Airport Schiphol staat op nummer 14. Het Andaz Amsterdam Prinsengracht - a Hyatt Hotel op plaats 69.

*Geldigheid*
Bij de geldigheid en waarde van deze ranglijsten zetten we echter onze vraagtekens. De top-10 aan ketens en top-100 aan hotels zijn samengesteld op basis van test die gebruikers van de site uitvoeren. Er komen op de hele website slechts 5 hotels uit Nederland voor (allen uit Amsterdam/Schiphol). Toevallig omdat gasten in deze hotels een test hebben gedaan via de site. Hoe omvangrijk het onderzoek ook moge zijn, de looptijd was slechts 4 maanden. Het hotel in Praag scoort bovendien een 10,2 op een schaal van 10.

*Top-10 hotelketens met de beste WiFi*
1. Andaz
2. Le Meridien
3. Radisson Blu
4. Four Points
5. Scandic
6. Sheraton
7. Crowne Plaza
8. Marriott
9. Hyatt
10. Residence Inn

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws