Het Kook Atelier overall winnaar Texel Culinair 2019

16 september 2019 | Thijs Jacobs
Het Kook Atelier overall winnaar Texel Culinair 2019

Het Kook Atelier is overall winnaar van de zestiende editie van Texel Culinair. Nieuwkomer De Pelikaan overtrof de verwachtingen en presenteerde een frikadel op ’n Aare manier: een wortel speciaal met frikadelkruiden – en werd daarmee winnaar in de categorie Themagerecht. BOSQ ontving de eerste prijs voor zijn Noordzeekrab met flan van sushirijst in de categorie Beste gerecht. De jury prijst het evenement ook dit jaar weer als het ´meest sympathieke eetfestival van het jaar´ met een bijzonder gemoedelijke en laagdrempelige sfeer, waarin de deelnemers ervoor zorgen dat alle bezoekers van De Koog iets naar hun smaak kunnen vinden.

Op de foto boven het artikel: team van Het Kook Atelier; overall winnaar zestiende editie Texel Culinair 2019 met chef-kok Joram Timmerman.

Op ’n aare manier

De zestiende editie stond van Texel Culinair stond in het thema van de Foodswap. Deelnemers werden uitgedaagd gerechtjes te presenteren op ’n Aare manier, waarbij een ingrediënt wordt omgewisseld voor een andere (gezondere) variant. Juryvoorzitter Marcus Polman: “We waren het snel eens over de overall winnaar dit jaar. Alles klopte en we hebben genoten van de presentatie, smaak en ambitie van chef-kok Joram Timmerman van het Kook Atelier. Het enthousiasme straalde van het team af. We zien ambitie, passie en plezier bij alle deelnemers, dat draagt ertoe bij dat het evenement toegankelijk is voor iedereen. We hebben dit jaar veel verrassende gerechten geproefd, de foodswap heeft de chef-koks duidelijk uitgedaagd."

Mooie winnaars

Op de tweede en derde plaats eindigen BOSQ en Passie. De Coeur de Boeuf van tomaat van Eigeweis en de Linzenrisotto met bietenbal van Grand Hotel Opduin werden tweede en derde in de categorie foodswap. In het thema ‘beste gerecht’ eindigden de tonijn met wasabi ijs van Passie en de kalfswang van BIlder/Paal 19 op de tweede en derde plaats.

Over Texel Culinair

Texel Culinair is een jaarlijks terugkerend evenement waar alleen Texelse restaurants aan deelnemen. Het grootste culinaire evenement van het eiland vindt volgend jaar plaats van 11-13 september in De Koog op Texel. Deelnemende restaurants presenteren ieder drie gerechtjes; een voor-, hoofd- en nagerechtje. ‘Kôgertjes’ zijn het betaalmiddel op Texel Culinair. Deze zijn tijdens het evenement verkrijgbaar in De Koog en kosten € 2,25- per stuk. Texel Culinair wordt mede mogelijk gemaakt door Sligro en de VVV Texel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
ibis Styles Delft City Centre verwelkomt haar eerste gast

ibis Styles Delft City Centre opent vanaf vandaag haar deuren. Het driesterren hotel telt 82 kamers en is gevestigd aan het Van Leeuwenhoekpark 2 in Delft. Het hotel bevindt zich in het hart van het centrum, vlakbij het station. Met de toevoeging van ibis Styles Delft City Centre aan het ibis Styles ...

Hotelbouwplannen
Bouw Amrâth Galaxy Jaarbeurs Hotel vertraagd

De ambitie om nog dit jaar het Amrath Galaxy Jaarbeurs Hotel in Utrecht te openen, gaat niet worden gehaald. De bouw van het multifunctionele gebouw heeft vertraging opgelopen. Bijna drie jaar geleden startte de bouw van de 90 meter hoge toren. Het hotelgedeelte bestaat uit de eerste zeven verdie ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Corona
Terrassen gaan op 21 april niet open

De terrassen gaan op 21 nog niet open. De voorgenomen versoepelingen zijn met minstens een week opgeschoven, aangezien de besmettingscijfers nu nog te hoog zijn. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit bevestigd na het 'Catshuisoverleg' van zondag. De burgemeesters van ...

Toerisme Achtergronden
Oasis Parcs verandert naam in Oasis Premium Resorts

Het premium merk Oasis Parcs gaat verder onder de naam Oasis Premium Resorts. De nieuwe naam sluit beter aan bij het portfolio van uitsluitend luxe resorts met 4- en 5-sterren hotelfaciliteiten. De exploitant van luxe vakantieresorts beheert momenteel zeven resorts in Nederland, Curaçao, Oost ...

Achtergronden
Dit lees je in de gloednieuwe Hospitality Management

Een bijzonder speciale editie van Hospitality Management valt over een aantal dagen bij iedere hotelier op de mat. Ewout Hoogendoorn – al jaren als gewaardeerde columnist verbonden aan het blad – interviewt niemand minder dan John Fentener van Vlissingen, oprichter van zakenreisconcern B ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: