Het Kook Atelier overall winnaar Texel Culinair 2019

16 september 2019 | Thijs Jacobs
Het Kook Atelier overall winnaar Texel Culinair 2019

Het Kook Atelier is overall winnaar van de zestiende editie van Texel Culinair. Nieuwkomer De Pelikaan overtrof de verwachtingen en presenteerde een frikadel op ’n Aare manier: een wortel speciaal met frikadelkruiden – en werd daarmee winnaar in de categorie Themagerecht. BOSQ ontving de eerste prijs voor zijn Noordzeekrab met flan van sushirijst in de categorie Beste gerecht. De jury prijst het evenement ook dit jaar weer als het ´meest sympathieke eetfestival van het jaar´ met een bijzonder gemoedelijke en laagdrempelige sfeer, waarin de deelnemers ervoor zorgen dat alle bezoekers van De Koog iets naar hun smaak kunnen vinden.

Op de foto boven het artikel: team van Het Kook Atelier; overall winnaar zestiende editie Texel Culinair 2019 met chef-kok Joram Timmerman.

Op ’n aare manier

De zestiende editie stond van Texel Culinair stond in het thema van de Foodswap. Deelnemers werden uitgedaagd gerechtjes te presenteren op ’n Aare manier, waarbij een ingrediënt wordt omgewisseld voor een andere (gezondere) variant. Juryvoorzitter Marcus Polman: “We waren het snel eens over de overall winnaar dit jaar. Alles klopte en we hebben genoten van de presentatie, smaak en ambitie van chef-kok Joram Timmerman van het Kook Atelier. Het enthousiasme straalde van het team af. We zien ambitie, passie en plezier bij alle deelnemers, dat draagt ertoe bij dat het evenement toegankelijk is voor iedereen. We hebben dit jaar veel verrassende gerechten geproefd, de foodswap heeft de chef-koks duidelijk uitgedaagd."

Mooie winnaars

Op de tweede en derde plaats eindigen BOSQ en Passie. De Coeur de Boeuf van tomaat van Eigeweis en de Linzenrisotto met bietenbal van Grand Hotel Opduin werden tweede en derde in de categorie foodswap. In het thema ‘beste gerecht’ eindigden de tonijn met wasabi ijs van Passie en de kalfswang van BIlder/Paal 19 op de tweede en derde plaats.

Over Texel Culinair

Texel Culinair is een jaarlijks terugkerend evenement waar alleen Texelse restaurants aan deelnemen. Het grootste culinaire evenement van het eiland vindt volgend jaar plaats van 11-13 september in De Koog op Texel. Deelnemende restaurants presenteren ieder drie gerechtjes; een voor-, hoofd- en nagerechtje. ‘Kôgertjes’ zijn het betaalmiddel op Texel Culinair. Deze zijn tijdens het evenement verkrijgbaar in De Koog en kosten € 2,25- per stuk. Texel Culinair wordt mede mogelijk gemaakt door Sligro en de VVV Texel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Corona
Coronamaatregelen verlengd, terrassen misschien open op 31 maart

Alle coronamaatregelen worden verlengd tot dinsdag 30 maart. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend op de persconferentie. Als het R-getal onder de 1 blijft, ziet minister De Jonge kans om de terrassen per 31 maart te openen. Maar hij gaf ook aan dat de vooruitzichten voor een derde golf er niet go ...

Personeel Hotelketens
Rob Hornman nieuwe Managing Director bij Flemings Hotels

Flemings Hotels heeft per januari 2021 de Nederlandse Rob Hornman aangesteld als Managing Director van de toonaangevende hotelgroep. In deze functie is Hornman verantwoordelijk voor de dagelijkse activiteiten van alle 18 accommodaties die onder de hotelgroep vallen. Daarnaast zal hij zich bezighoude ...

Achtergronden Corona
Haagse bronnen: geen versoepelingen deze maand

Vandaag, maandag 8 maart, besluit het kabinet over de coronamaatregelen na 15 maart, waarna er vanavond een persconferentie volgt. Er is al een en ander uitgelekt, waaronder het gegeven dat er voorlopig nog geen versoepelingen mogelijk zijn en dat de avondklok wordt verlengd tot 30 maart. De harde l ...

Achtergronden
De stelling van de maand: De MICE-markt wordt en blijft hybride

In deze nieuwe rubriek 'De Stelling van de Maand' publiceert de redactie van Hospitality Management iedere eerste vrijdag van de maand een scherpe stelling waarop u als hotelier kunt reageren: JA of NEE. De antwoorden worden verzameld en de resultaten worden gedeeld. De eerste stelling luidt ...

Columns David Bakker
Column: Stop de leegloop 2.0

De kop van dit artikel (nee niet mijn behaarde gezicht) heb ik gestolen van Sander Allegro. In zijn column in de Kersteditie van Hospitality Management uitte hij zijn zorgen over de hotelprofessionals die de branche verlaten. Veel hospitality professionals verlaten noodgedwongen de branche, maar ...

Interview
15 jaar geleden in Hospitality Management: Tolmeijer en Monaco

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week een interview uit 2006 met Bas Tolmeijer en Francesco Monaco, directeuren van het Euro ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: