Dossier : Hospitality Management Columns

13 september 2017 Columns Duurzaamheid Ewout Hoogendoorn
Column Ewout Hoogendoorn: Duurzaamheid en hoteliers

Hoteliers zijn druk met duurzaamheid en uiterst gemotiveerd om dit in hun hotels zo goed mogelijk in te vullen. Tegelijkertijd twijfelen ze sterk aan de bereidheid van hun gasten om daarin mee te gaan. Hoteliers richten hun acties daarom voornamelijk op milieuvriendelijke aspecten van duurzaamheid. ...

13 september 2017 Rotterdam
Groei horecasector ook zichtbaar op Gastvrij Rotterdam

Na maandenlange voorbereiding inclusief een grootschalige renovatie van de beurshallen staat Gastvrij Rotterdam op het punt van beginnen. Op maandag 18 september 2017 openen de deuren van Rotterdam Ahoy voor het eerste jubileum van de snelgroeiende horecavakbeurs. De beursvloer is opnieuw groter qua...

31 augustus 2017 Personalia Sander Allegro
Sander Allegro nieuwe directeur AmsterdamDiner Foundation

Met ingang van 1 oktober 2017 treedt Sander Allegro (49) aan als directeur van AmsterdamDiner Foundation. Allegro volgt hiermee Robert Weyhenke op die eerder dit jaar heeft aangeven na 25 jaar (én 25 diners) zijn functie te willen overdragen. Het bestuur van AmsterdamDiner Foundation is bl...

1 augustus 2017 Regelgeving Columns
Je goed recht: wijziging van arbeidsvoorwaarden, wijs?

Een dienstverband is geen garantie om onder bepaalde voorwaarden tot aan de pensioengerechtigde leeftijd inkomen te ontvangen. Arbeidsvoorwaarden kunnen echter niet zomaar worden gewijzigd Onlangs behandelde de Rechtbank Amsterdam de volgende zaak. Een werknemer heet een dienstverband waarbij op ...

29 juli 2017 Achtergronden
De weekendselectie: Meelezers, hotelomzet en badkamerverdriet

Het is weer weekend! Dagelijks plaatsen wij op Hospitality Management nieuws, achtergronden, interviews en blogs. Omdat wij ons kunnen voorstellen dat u de afgelopen week iets heeft gemist, vindt u in de weekendselectie drie artikelen die afgelopen week zijn geplaatst op onze website. Wat dacht u...

28 juli 2017 Columns
Column Hans van Spronsen: Badkamerverdriet

Nog niet zo heel lang geleden was een voorbeeld van luxe in de hotellerie een badkamer met een bad. U kon daar zelfs nog een hogere kamerprijs voor vragen. En als er dan een bad in was gezet, dan werd er vaak als compromis een douche boven gehangen. DOWNLOAD GRATIS DE NIEUWSTE EDITIE VAN HOSPITA...

22 juli 2017 Achtergronden
De Weekendselectie: Ziekenhuizen, aankopen en vakantiegangers

Het is weer weekend! Dagelijks plaatsen wij op Hospitality Management nieuws, achtergronden, interviews en blogs. Omdat wij ons kunnen voorstellen dat u de afgelopen week iets heeft gemist, vindt u in de weekendselectie drie artikelen die afgelopen week zijn geplaatst op onze website. Wat dacht u...

18 juli 2017 Columns Gabriella Esselbrugge
Column Gabriella Esselbrugge: Hospitality, het zal ons een zorg zijn!

Ach ja, ik zal er maar eerlijk voor uitkomen: ik ben zo’n type dat in horecagelegenheden altijd alle processen en communicatie volgt en analyseert. Als ik ergens ga eten, dan krijg ik meer mee van alles wat er om me heen gebeurt dan van mijn tafelgezelschap. Deze ‘tic’ komt niet al...

8 juli 2017 Achtergronden
De Weekendselectie: Holisme, cadeautjes en overname

Dagelijks plaatsen wij op Hospitality-management.nl interviews, blogs, updates en achtergronden. In de weekendselectie kiezen wij er drie uit die u de afgelopen week mogelijk heeft gemist. Wat dacht u van: Interview Martijn van den Hurk, Opus In een monumentaal schoolgebouw in Nijmegen werke...

4 juli 2017 Columns Sander Allegro
Column Sander Allegro: Cadeautje

'Al onze kamers beschikken over badkamer met douche of bad, kleurentelevisie en telefoon met buitenlijn' staat er te lezen op de site van het tot een bekende internationale keten horende viersterrenhotel in een grote Nederlandse stad. DOWNLOAD GRATIS DE NIEUWSTE EDITIE VAN HOSPITALITY MA...

1 juli 2017 Achtergronden
De Weekendselectie: Terminologie, streamen en The American Dream

De hele week plaatsen wij op Hospitality Management nieuws, columns, achtergronden en interviews. Speciaal voor het weekend selecteren wij drie berichten die u het afgelopen week niet gemist mag hebben. Wat dacht u van: - Deze begrippenlijst met Hospitality terminologie. De lijst is ook te dow...

27 juni 2017 Columns Ewout Hoogendoorn
Column Ewout Hoogendoorn: The American Dream

Amerikanen, het blijven aparte mensen… Ze verzinnen de meest knappe dingen, maar leven in de middeleeuwen met hun systemen van stone, gallon, ounces, inches en feet. Het minste wat ze kunnen doen is het metrieke stelsel overnemen. Onder Trump gebeurt zoiets natuurlijk niet, die wil liever ver...

10 juni 2017 Columns Achtergronden Interview
Weekendselectie: Hotelvastgoed, culinaire top en groentetips

Speciaal voor het weekend selecteren wij drie artikelen die u de afgelopen week niet heeft mogen missen. Langere artikelen voor bij de koffie op zaterdag of het ontbijt op zondag. Wat dacht u van: - Dit interview met Martin van Bourgonje van Merlet in Schoorl. Dit hotel heeft een restaurant da...

7 juni 2017 Columns F&B
Column Voedingscentrum. Meer groente in de horeca

Ik eet graag buiten de deur. In mijn woon- en werkomgeving Rotterdam/Den Haag heb ik werkelijk alle keuze van de wereld: van Hollandse pot tot nieuwe Aziatische en Latijns-Amerikaanse keukens. Nederlanders eten steeds vaker buitenshuis. Lekker en makkelijk, ter afwisseling van het zelf koken. Als je...

1 juni 2017 Columns Ewout Hoogendoorn
Column Ewout Hoogendoorn: Beleid voor groei

De groei van het aantal hotelkamers blijft ons bezighouden. Kan de markt het aan, ja of nee? We zien in Amsterdam een groei van bijna 3000 kamers in 2011 en 2012; in 2013 en 2014 komt er nog eens een vergelijkbaar aantal bij. Voor de periode 2010 tot 2015 zal straks een toename geregistreerd worden ...

22 mei 2017 Culinair
Groupon Culi Weken van start gegaan

Nederland heeft op culinair gebied veel te bieden. Wie uit eten wil, kan kiezen uit talloze restaurants, bistro’s en andere eetgelegenheden. Uit onderzoek van Groupon blijkt dat 21% van de Nederlanders ook g...

13 mei 2017 Achtergronden Interview
De weekendselectie: Fotografie, Onno Kokmeijer en hotelkeukens

De week is weer voorbij, dus tijd voor de weekendselectie. Wij selecteerden weer een paar artikelen om het weekend mee door te komen, of om te ontspannen tijdens de koffie. Wat dacht u van: - Zeven fotografietips die uw hotelboekingen een boost kunnen geven - Een video van Onno Kokmeijer, w...

Laad meer items

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: