Interview: Landgoed Wolfslaar

29 juni 2012 |
Interview: Landgoed Wolfslaar<

Fijn, zo'n prima verzorgde website! Vrijwel alles staat erop: de 'virtuele tour', de USP's, nieuwtjes, 'reviews', natuurlijk de normale wetenswaardigheden... Maar ook de cv's van de teamleden. Wat blijft er dan nog over voor een artikel? Welnu, Landgoed Wolfslaar telt twee meesterkoks en - op de kaart - slechts drie voor-, dan wel tussengerechten. En slechts drie hoofdgerechten. Genoeg te vragen dus.

Op een gevelsteen staat 1694; dat jaartal verwijst naar een boerenhoeve die destijds prijkte op deze mooie locatie aan de zuidrand van 'de Baroniestad'. Maar in de archieven wordt al veel eerder gewag gemaakt van een boerenhoeve; zóveel eerder dat hij vijfmaal vernield en weer herbouwd kon worden. Het landhuis danken we aan barones Charlotte Storm-Cuypers; zij liet deze buitenplaats optrekken in 1862. Zo'n veertig jaar later was de tijd van heraldiek en chique voorbij. Na 1905 stonden menigmaal verhuiswagens voor het bordes. Dat veranderde niet toen het landgoed in handen kwam van de gemeente Breda (1955). De wethouders verhuurden het statige gebouw achtereenvolgens aan een kraamopleidingsinstituut, een onderdeel van de Volkshogeschool Bouvigne en ingenieursbureau Grontmij.

Veertien jaar geleden (1998) was het landgoed ernstig toe aan restauratie; hét moment om in het koetshuis een grote 'state of the art' keuken met dito faciliteiten te installeren. Meesterkok, meestergastronoom en wijnmeester Ton Pinxten maakte van Wolfslaar een conferentie- en feestlocatie. Voor het restaurant trok hij Maarten Camps aan. (Inmiddels ook meesterkok.) De opening was in het jaar 2000; de Michelinster kwam in het eerste lustrumjaar. Anno 2012 zijn Pinxten en Camps de 'grootmeesters van de kleine kaart'.

"Lees het volledige artikel in dit nummer van Hospitality Management.":http://www.hospitality-management.nl/blad/67/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Coronavirus: checklist en veelgestelde ondernemersvragen. Wie betaalt de rekening?

Het coronavirus komt steeds dichterbij, maar wat is de impact op de logiesverstrekkers in ons land? Het RIVM en KHN hebben de meest gestelde vragen en antwoorden over het coronavirus op een rij gezet, waarbij ook wordt gekeken naar de impact van de verspreiding van het virus op jouw onderneming. We ...

Achtergronden Internationaal
Coronavirus laat diepe wonden achter bij hotels in Hongkong

Hoteliers in Hongkong voelen zich in de steek gelaten door hun overheid. De recente uitbraak van het coronavirus heeft de hotellerie in de stad diep getroffen: terwijl er vorig jaar in februari 90.000 nachtelijke bezoekers werden geregistreerd, is dat aantal nu gedaald naar 3.000. De overheid heeft ...

Achtergronden Tech
Reissector: Google wordt nu echt een maatje te groot

Ruim dertig bedrijven uit de reissector dienen een klacht tegen Google in bij de Europese Commissie. Google geeft namelijk de resultaten uit de eigen zoekmachine voorrang op het aanbod van reisbedrijven, zo meldt de Financial Times. Met andere woorden: als je googelt naar een hotel in Praag, dan zie...

Interview
"Een ode aan de natuur waarin concept, interieurontwerp en gastbeleving tot één uniek verhaal samensmelten"

Ontwerpen vanuit een hospitality perspectief met de natuur als leidraad Interview met Ruud Belmans van WeWantMore en Steven Verrept van Château de Vignée over de transformatie van een 400 jaar oud kasteel naar een unieke gastbeleving in het topsegment van de Belgische Ardennen. Het k...

Personalia Internationaal
Stefan Dubbeling nieuwe directeur België en Nederland van de BWH Hotel Group

Stefan Dubbeling (48) start per 1 maart aanstaande als Regional Director België & Nederland voor de BWH Hotel Group. Hij volgt daarmee Wytze van den Berg op die, na ruim 14 jaar, aan de slag gaat als Managing Director EMEA voor WorldHotels Collections. In de rol van Regional Director wo...

Interview Longread
Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeiden: Nullum est jam dictum, quod non sit dictum prius. (Niets kan gezegd worden dat al niet eerder gezegd is.) Waaronder: Tempus fugit. (De tijd snelt v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: