Online marktplaats voor freelancers in de horeca: Temper

10 januari 2017 | Jorien Slager
Online marktplaats voor freelancers in de horeca: Temper<

Temper is de nieuwe online marktplaats voor freelancers in de horeca. Een on demand service waar zelfstandigen, zonder tussenkomst van een uitzendbureau, ingezet kunnen worden door hotels, bars, restaurants en clubs. Binnen een half jaar tijd hebben al meer dan 11.000 mensen in de randstad zich ingeschreven op het platform en zal binnenkort heel Nederland bekend zijn met Temper.

Gescreende freelancers

De door Temper gescreende freelancers zijn per direct beschikbaar en kiezen zelf waar, wanneer en voor wie ze willen werken. Opdrachtgevers kiezen vervolgens op basis van de vaardigheden en beoordelingen de persoon die het beste bij hun bedrijf en de opdracht past.

Na elke shift bouwen de 'Tempers' door middel van een beoordeling verder aan hun reputatie, om zo voor meer shifts in aanmerking te komen. Bedrijven kunnen een eigen pool maken van freelancers die eerder bij hen hebben gewerkt. Zo hebben ze vaker vaste gezichten. Opdrachtgevers zijn niet gebonden aan arbeidscontracten of vaste kosten.

Flex is het nieuwe vast

Paul Eggink, mede-oprichter van Temper: 'Steeds meer mensen verkiezen vrijheid boven een vaste aanstelling en gaan aan de slag als freelancer. Ook in de horeca is er een grote verandering gaande. Vaak willen mensen niet meer via een uitzendbureau werken voor het minimumloon. En in een seizoengevoelige branche als de horeca, willen horecazaken flexibel, maar wel ervaren personeel. Doordat opdrachtgevers zelf kunnen kiezen welke Tempers het beste bij hun bedrijf passen, is het bij elke shift vooraf duidelijk wie er komt werken, en voor welk tarief.'

Hotelnacht

Inmiddels wordt Temper al gebruikt bij verschillende horecazaken, zoals het Conservatorium Hotel, W Hotel, Krasnapolsky Hotel, Kurhaus, Supperclub Amsterdam, Loetje en Van der Valk. Van luxehotels tot restaurantketens en horeca-events als Hotelnacht. De database van freelancers is in korte tijd gegroeid tot meer dan 11.000 mensen in de randstad en breidt dagelijks uit.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Achtergronden Duurzaamheid
Tips voor een duurzamer hotel

Ieder hotel wil besparen op de energiekosten. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar het levert ook nog eens geld op. Ashwin Imambaks van het Spaanse gasbedrijf Gas Natural Fenosa geeft een aantal tips om energie te besparen in uw hotel en Wim van der Hulst van Honeywell vertelt over slimme t...

Hotelbouwplannen Amsterdam
Nieuw hotel Vondel Hotels in Amsterdam

Vondel Hotels voegt opnieuw een uniek hotel toe aan haar collectie in Amsterdam. Het hotel op de Geldersekade vestigt zich middenin het bruisende Chinatown in een rijksmonument dat dienst heeft gedaan als Chinees pakhuis. Het hotel krijgt een Aziatisch thema en de sfeer zal het Shanghai van nu ademe...

Economie KHN
Verhoging lage btw-tarief desastreus voor horeca

KHN vindt het onacceptabel dat er plannen zijn om het lage btw-tarief te verhogen, zonder dat daarbij rekening wordt gehouden met de negatieve gevolgen voor horecaondernemers. De VVD, D66, CDA en CU onderhandelen over een coalitieakkoord en er zijn plannen om het lage btw-tarief van 6 procent naar...

Hotelbouwplannen Amsterdam
Aziatisch themahotel in Amsterdam mag er komen

AT5 meldt dat, na jaren van juridisch getouwtrek, het Aziatisch themahotel aan de Geldersekade in Amsterdam gebouwd mag worden. Er komen 83 kamers in het hotel. Met de komst van het hotel gaat de afgesloten Elleboogsteeg mogelijk weer open. Het oordeel van De Raad van State luidt dat de vergunnin...

Personalia
Doros Theodorou treedt toe tot het MEININGER bestuur als Chief Commercial Officer

Meininger Hotels is verheugd om de aanstelling van Doros Theodourou in de nieuwe functie van Chief Commercial Officer aan te kunnen kondigen. Doros heeft meer dan 17 jaar ervaring in strategische verkoop en marketing, en dit in combinatie met een grote t...

Achtergronden
Belgische chef beklaagt zich over onbeschofte gasten

Sam van Houcke, de chef van restaurant Onder de Toren in het Belgische Hansbeke, beklaagde zich op Facebook over enkele wel zeer onbeschofte gasten. Hij riep op om het bericht te delen. Op zijn Facebookpagina schreef hij het volgende: 'Beste dame die gisteren in ons restaurant kwam dineren. ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: