In de komende week valt bij alle hotels van Nederland de decembereditie van Hospitality Management op de mat!
In ons laatste nummer van het jaar vindt u onder meer de rondetafel Hotel & Personeel. Danielle Plijnaar (Hotel Mitland), Inge Niekamp (Leonardo Hotel Benelux), David Gunneweg (Temper) en Marijke Vuik (Koninklijke Horeca Nederland) voerden een inspirerend gesprek over de razendsnel veranderende arbeidsmarkt in de hotellerie. Flexibiliteit, wetgeving, gastbeleving, veiligheid, automatisering, leiderschap… het raakt allemaal direct de manier waarop hotels personeel werven, binden en laten doorgroeien.
We spraken ook met Rob van Eyck, de Nederlandse hotelmanager van het Londense vijfsterrenhotel The Savoy. Dit instituut is al meer dan 135 jaar een begrip in de Londense hotellerie en verwelkomde in het verleden illustere gasten als Frank Sinatra, Oscar Wilde, Charlie Chaplin en Bob Dylan. The Savoy leunt echter niet alleen op zijn rijke verleden, maar kijkt ook met vertrouwen naar de toekomst. Van Eyck speelt een belangrijke rol in het vormgeven van deze toekomstplannen.
Verder leest u een interview met ondernemersechtpaar Fred & Ilona Dalebout van de Martini Hotel Group. Zij exploiteren zeven locaties in Groningen en omgeving en vertellen hoe zij klassieke gastvrijheid combineren met een datagedreven sturing: “Er zijn meer mensen die schnitzel eten dan kaviaar.”
In ons jaaroverzicht vindt u de best gelezen hotelverhalen van 2025. Ghylaine Hoeben vertelt over haar beslissing om voor de functie van gastvrouw/directeur bij het Kruisherenhotel Maastricht van Amsterdam naar Zuid-Limburg te verhuizen.
De nieuwe Hospitality Management is vanaf volgende week ook te downloaden op onze website.
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.