De Europese collectie van onafhankelijke kwaliteitshotels, Quality Lodgings (QL), organiseerde op maandag 23 juni het jaarlijkse QL Gala Dinner - een besloten avond waarop hoteliers, partners en persrelaties samenkwamen bij La Butte aux Bois in Lanaken. Onder het thema ‘A Forest of Elegance’ stond de avond in het teken van groei, verbondenheid en karaktervolle gastvrijheid.
Managing director Pauline Verhoef benadrukte tijdens haar openingstoespraak de ambities van QL op het gebied van internationale communityvorming.
“Juist nú is connectie belangrijk en juist nú hebben onze gasten behoefte aan het warme hart van een QL Hotelier. We groeien niet alleen in omvang, maar ook in verbinding. Vanavond brengen we dat tot leven met het thema ‘A Forest of Elegance’ - een ode aan de kracht van jullie gastvrijheid: authentiek, eigen en van uitzonderlijke kwaliteit”, aldus Verhoef.
In de eerste helft van dit jaar heeft Quality Lodgings elf nieuwe hotels aan de collectie toegevoegd en is daarmee gegroeid naar 127 hotels in acht landen. Als symbolisch gebaar wordt dit najaar voor elk QL Hotel een boom geplant, in samenwerking met Hotels for Trees. Hiervoor overhandigde Pauline Verhoef een bonsai boom aan Jochen Leën, eigenaar van La Butte aux Bois.
QL Hotel of the Year 2025 - Rüssels Landhaus
Tijdens het diner, verzorgd door Bistrôt Le Ciel (13/20 Gault&Millau), werd de prestigieuze award QL Hotel of the Year 2025 uitgereikt aan het Duitse Rüssels Landhaus. Deze onderscheiding bekroont een hotel dat zich binnen het QL-netwerk onderscheidt door verfijnde service, karaktervolle sfeer en sterke betrokkenheid bij de community.
De uiteindelijke winnaar werd gekozen na een nominatieronde onder collega-hoteliers, waaruit drie finalisten naar voren kwamen: De Nederlanden (NL), La Butte aux Bois (BE) en Rüssels Landhaus (DE).
Een onafhankelijke vakjury, bestaande uit Sjoert Klein Schiphorst (Hofmaarschalk van Zijne Majesteit de Koning), Hans Steenbergen (Food Inspiration) en Ron Nijhof (Home Partner SA), verkoos Rüssels Landhaus tot winnaar. De jury werd begeleid door Sander Allegro, voorzitter van Quality Lodgings en tevens moderator van de avond.
De jury roemde in het bijzonder de constante topkwaliteit in hospitality, gastronomie en gastbeleving die Rüssels Landhaus weet te bieden. Daarnaast werd het authentieke leiderschap van Harald Rüssel geprezen - een chef en hotelier in hart en nieren - evenals de aandacht voor duurzaamheid, zowel in de keuken als in de bedrijfsvoering.
De award werd overhandigd door Duco Salomons, CEO van award-sponsor Hotek Hospitality Group, aan Harald en Ruth Rüssel, eigenaren van Rüssels Landhaus.
QL College Next Gen Award - Valerie Peeters (Teaching Hotel, Maastricht)
Voor het eerst werd ook de QL College Next Gen Award uitgereikt. Deze award is een initiatief om jong talent te stimuleren dat past bij de visie van Quality Lodgings, namelijk de kleinschalige hospitality vanuit het hart laten prevaleren boven de massa en doorgeven aan de toekomstige generatie.
Na presentaties van drie finalisten werd Valerie Peeters van Teaching Hotel, het opleidingsinstituut van Hotel Management School Maastricht als winnares gekozen, op basis van een gecombineerde jury- en publieksstemming.
Lancering QL Magazine
De zomerse avond werd feestelijk afgesloten met de lancering van het nieuwe QL Magazine, dat werd overhandigd aan gastvrouw Jessy Brepoels, general manager van La Butte aux Bois. In het magazine worden elf nieuwe QL-hotels geïntroduceerd, waarvan vier in Nederland: Boutique Hotel De Witte Dame, Boutiquehotel STAATS, Kasteel Steenenburg en Landgoed Huis te Jaarsveld. Het QL Magazine wordt jaarlijks uitgebracht en ligt op de kamers van alle aangesloten hotels. Daarnaast is het magazine ook te bestellen via de online giftshop van Quality Lodgings.
Het slotstuk van de avond was een indrukwekkende champagnetoren, feestelijk ingeschonken door Harald Rüssel en Valerie Peeters.
Blijf op de hoogte!
Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.