Relais & Châteaux krijgt er negen nieuwe leden bij

Auteur: redactie
Hotelketens 15 juli 2025
Relais & Châteaux krijgt er negen nieuwe leden bij

De negen nieuwe leden die zich bij de familie van Relais & Châteaux hebben aangesloten, tonen eens te meer aan dat de organisatie echt wereldwijd is gevestigd. Hoewel elk nieuw lid zijn unieke karakter met vlag en wimpel verdedigt, koesteren ze toch allemaal de waarden en visie op gastvrijheid die voor Relais & Châteaux zo belangrijk zijn. Dat gaat ook op voor de art de vivre, de gastronomie en het respect voor de culturele diversiteit die deze huizen bezielen. Deze nieuwe leden liggen in Europa (Italië, Frankrijk en Schotland), Azië en de Stille Oceaan (India, Japan, Frans-Polynesië), en Zuid-Amerika (Argentinië, Brazilië).​

“Onze organisatie sloeg een duurzame weg in. Via gastronomie en gastvrijheid bouwen we mee aan een respectvolle, meer solidaire wereld die in harmonie samenleeft met elk levend wezen. Het is voor mij een eer om deze negen nieuwe leden bij Relais & Châteaux te mogen verwelkomen, want we delen dezelfde waarden en een passie voor alles wat mooi en goed is”, Laurent Gardinier, voorzitter van Relais & Châteaux​.

Relais & Châteaux​ Borgo Pignano Florence, Florence, Italië

Opent in 2026​

32 kamers (waarvan 14 suites) en één villa - vanaf € 700 per nacht​

Restaurant Essenza, gastronomische brasserie​

Restaurant Cedrus, relaxte, casual keuken​

Spa van 250 m²

Deze locatie is net een schilderijtje. Op de Montughi-heuvel ten noorden van Florence ligt een van de meest vredige plekjes van de Toscaanse hoofdstad. Wat straks Relais & Châteaux Borgo Pignano Florence zal zijn, was ooit een residentiële villa. De weelderige landschapstuin van bijna vijf hectare heeft een grote verscheidenheid aan bomen rond een prachtig zwembad van dertig meter. Een grondige renovatie transformeerde de privévilla tot een exclusief hotel dat zijn deuren zal openen in 2026. In het hoofdgebouw zijn de gebeeldhouwde zuilengangen, de gewelfde plafonds en de indrukwekkende monumentale stenen trap wonderwel intact gehouden.

De 32 kamers en suites hebben hoge plafonds met verzonken panelen en grote ramen met een weids uitzicht op de adembenemende tuin en het grote verwarmde zwembad. Deze accommodaties bevinden zich in de hoofdvilla. Vier andere gebouwen liggen verborgen tussen weelderige planten. Voor families of groepen die meer privacy wensen, is er Villa la Sosta, met vijf slaapkamers en een privétuin met een heerlijk plonsbad. Borgo Pignano Florence is een oase van rust en vrede op een boogscheut afstand van het historische centrum van Florence. Er komen ook twee restaurants. Essenza wordt een gastronomisch restaurant met chef-kok Stefano Cavallini aan het fornuis. De tweede eetgelegenheid wordt Cedrus gedoopt en is enkel in de zomer geopend. Hier genieten gasten van een relaxte, gemoedelijke sfeer in verzorgde tuinen.

Relais & Châteaux​ Susana Balbo Winemaker’s House & Spa Suites, Mendoza, Argentinië

7 suites - vanaf € 747 per nacht  

Minimumleeftijd: 15 jaar 

Restaurant La VidA, traditionele gerechten met een creatieve twist

De terecht bejubelde Argentijnse wijnen danken hun reputatie voor een groot deel aan de regio Mendoza, waar het woestijnklimaat aan de voet van het Andesgebergte garant staat voor een uitzonderlijke kwaliteit. Maar ook Susana Balbo, de eerste vrouwelijke wijnmaker van Argentinië, droeg bij tot hun succes. Al meer dan 25 jaar maakt ze wijn in haar bodega in Agrelo, een gerenommeerde wijnstreek op amper 25 minuten van Chacras de Coria. Het is hier, in dit dorp net buiten Mendoza, dat ze nu Relais & Châteaux Susana Balbo Winemaker’s House & Spa Suites uitbaat met dochter Ana. Achter de witte muren van dit prachtige historische huis liggen zeven suites verspreid over immense tuinen.

Elke suite is ingericht met aardkleuren en natuurlijke materialen zoals steen en hout. Ze hebben naast een eigen tuin ook elk een luxueus bad, een sensorische douche, een sauna en een massagetafel. De muren in het hotel zijn getooid met een uitgebreide kunstcollectie, met onder meer foto’s van Argentijnse landschappen en werken van lokale kunstenaars. Gasten van Susana Balbo Winemaker's House & Spa Suites kunnen er ook een duik nemen in de wereld van wijn, met een introductie tot de wijnproductie en degustaties met uitleg. In het intieme restaurant van het hotel, La Vida genaamd, bereidt chef-kok Flavia Amad nieuwe en originele interpretaties van traditionele streekgerechten, geserveerd met passende wijnen.  

Relais & Châteaux​ Grand Hotel Villa Serbelloni, Bellagio, Italië

116 kamers (waarvan 22 suites) - vanaf € 850 per nacht  

Verblijf van minimaal 2 nachten 

La Goletta, traditionele haute gastronomie  

Mistral, mediterrane slow food 

Spa Luce del Lago, de grootste spa in de buurt van het Comomeer, met hoogtechnologische voorzieningen

 Op het puntje van een schiereiland dat uitloopt in het blauwe water van het Comomeer ligt Relais & Châteaux Grand Hotel Villa Serbelloni op wat misschien wel de mooiste locatie van het dorp Bellagio is. De schilderachtige straatjes en vissersbootjes liggen hier vlakbij. Toch is dit schitterende hotel, goed verstopt in de immense tropische tuin, een oase van rust. Het gebouw uit 1854 is een prachtig voorbeeld van de aristocratische villa’s die de oevers van het meer omzomen, gekend als de Lario. Het hotel wordt al vier generaties lang gerund door de familie Bucher, die er een erezaak van maakt om de traditionele gastvrijheid uit de periode van de ‘grand tours’ in de 19de eeuw levendig te houden. Met een decor dat empire, neoklassieke en Libertystijlen samenbrengt, en kenmerken zoals hoge zuilengangen, sierlijke plafonds, verguldsel en kostbaar marmer, belooft Grand Hotel Villa Serbelloni een tijdloze vakantie.

Die sfeer wordt doorgetrokken tot de kamers en suites, die allemaal anders zijn maar dezelfde klassieke elegantie uitstralen. Een verblijf in dit prestigieuze oord is natuurlijk niet compleet zonder een onvergetelijke maaltijd in restaurant Mistral en op het Goletta-terras, waar chef-kok Ettore Bocchia een menu vol mediterrane smaken serveert. Voor de ultieme relaxatiezoeker is er niet alleen een privéstrand met gloednieuwe Beach Club, maar ook een bijna 1500 m² grote spa met hoogtechnologische faciliteiten en een zwembad. De kers op de taart van dit rustgevende verblijf. 

Relais & Châteaux The Sarvato, Jaipur, India 

52 personen, gemiddelde prijs € 95 

Bijna drie eeuwen lang was het complex City Palace het kloppende hart van ‘Pink City’ Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan. Het paleis, dat nog steeds de woonplaats is van de koninklijke familie van Jaipur, met inbegrip van maharadja Sawai Padmanabh Singh, omvat verschillende gebouwen en museumgalerijen die zijn opengesteld voor bezoekers. Restaurant Relais & Châteaux The Sarvato ligt op een unieke locatie, met een groot terras dat een adembenemend uitzicht over Jaipur biedt. The Sarvato ligt hoog op de sarvatobhadra-zone van het paleis, die vroeger werd gebruikt als privé-audiëntiezaal. In dit buitenrestaurant, dat enkel open is van september tot april, ontdekken gasten de rijkdom van lokale producten en de traditionele bereidingstechnieken van de streek.

In een magische setting die het gouden tijdperk van de maharadja’s oproept, bereidt chef-kok Sonu Kumar Singh gerechten die hulde brengen aan traditie en authentieke, eeuwenoude methodes die hij op een verrassende manier heruitvindt. Hij doet aan slow cooking op de open vlam van de sigri-grill, houdt de kunst van het marineren levendig en rolt het deeg voor het brood nog altijd met de hand. Zijn degustatiemenu met zes gangen is een boeiende ontdekkingsreis door het culinaire landschap van Rajasthan. Deze verrassingstocht voert gasten langs koningsmaaltijden maar ook de eenvoudige, typische gerechten van landelijke gemeenschappen, terwijl ze ondertussen op rituele wijze brood delen en legendarische smaken en kruidige infusies ontdekken.

Het gastronomische avontuur gaat naar wens vergezeld van heerlijke cocktails met tot de verbeelding sprekende namen zoals Rajputana Reviver en Diwan-E-Khas. 

Relais & Châteaux Le Tikehau, Tikehau, Frans-Polynesië

30 kamers (waarvan 9 suites en 1 villa) – vanaf € 500 per nacht  

Poreho, traditionele Polynesische gerechten 

Eigendom verzusterd met Relais & Châteaux Le Bora Bora, Relais & Châteaux Le Taha’a en Relais & Châteaux Le Nuku Hiva 

De eilanden van de Tuamotu-archipel liggen verspreid over het blauw van de Stille Zuidzee, op maar een uur vliegen vanuit Tahiti. Deze keten van koraalatollen is een paradijs om te duiken, te vissen en kennis te maken met de Polynesische levensstijl, waar harmonie met de natuur centraal staat. Hier lijkt de wereld te zijn ontstaan. Wie verblijft in Relais & Châteaux Le Tikehau, het enige hotel op het gelijknamige atol, ervaart wat het echt betekent om ver van alles te zijn, te midden van ongerept natuurschoon.

Aan het roze zandstrand dat de lagune omzoomt, liggen enkele huisjes die lijken te zweven boven kristalhelder water dat is gesierd met koralen. Direct op de rand van de lagune liggen verschillende villa’s. Le Tikehau bevindt zich op een privé eilandje, op slechts een kwartiertje varen van het dorp van het atol. Dit hotel is een toonbeeld van Polynesische gastvrijheid. De comfortabele, elegante en eenvoudige accommodaties zijn gemaakt van lokale materialen en hebben rieten daken.

Een deel van de vloer van de huisjes boven het water is van glas, waardoor het rijke zeeleven van de lagune te zien is. De huisjes onder de palmbomen hebben dan weer directe toegang tot het strand. Tussen het duiken tussen de koraalriffen en het relaxen op het strand smullen gasten van Polynesische streekgerechten in restaurant Poreho. Of ze gaan voor totale ontspanning met taurumi, een eeuwenoude massagetechniek met tiarebloemen, in een traditionele fare-hut boven de lagune.  

Relais & Châteaux Prestonfield House, Edinburgh, Schotland 

23 kamers (waarvan 5 suites) - vanaf € 437 per nacht  

Rhubarb, verfijnde Britse keuken 

Relais & Châteaux Prestonfield House is het archetype van een Schots landhuis, met zijn 17de-eeuwse Hollandse gevel en een prachtig domein van acht hectare, waar Highland-koeien vrij grazen tussen de oude bomen. Toch schuilt de voornaamste aantrekkingskracht van deze eigendom in de unieke locatie, op slechts een paar minuten van het centrum van Edinburgh, aan de voet van Arthur's Seat, de legendarische rotspunt die uitkijkt over de Schotse hoofdstad. Het hotel, een ware oase in de stad, werd in de late 17de eeuw gebouwd door de architect die ook het nabijgelegen Palace of Holyroodhouse op zijn naam schreef, de officiële verblijfplaats van koning Charles III in Schotland.

In de loop van drie eeuwen was het in handen van slechts drie families. Het is nu al 20 jaar eigendom van James Thomson, die er als kind al door was gefascineerd. Met het grootste respect voor het rijke erfgoed van deze historische plek slaagde hij erin om alle charme en authenticiteit van het gebouw te behouden. De gezamenlijke ruimtes en gastenverblijven bevatten nog steeds originele interieurkenmerken zoals sierlijke 17de-eeuwse panelen met goudleer en Mortlake-wandtapijten, antiek zijde en fluweel, historische kunstwerken, open haarden en meubels die in de loop van drie eeuwen speciaal voor het huis zijn gemaakt. Prestonfield House is de ideale bestemming voor een eerste kennismaking met het echte Schotland. Het hotel overlaadt gasten met de prachtige tradities en warme gastvrijheid waarmee het bezoekers al ruim 335 jaar verwelkomt. Andere hoogtepunten van een verblijf hier zijn een overheerlijke afternoon tea, een uitzonderlijke wijnkelder, een uitmuntende collectie maltwhisky's en gerechten van veld tot bord, van de hand van chef-kok John McMahon, geserveerd in restaurant Rhubarb. 

Relais & Châteaux L'Auberge de l’Ill - Hôtel des Berges & Spa, Illhaeusern, Frankrijk 

L'Auberge de L’Ill, twee Michelinsterren in 2025, iconische Elzasser gerechten 

Les Bords de L’Ill, Elzasser bistronomie 

18 kamers (waarvan 10 suites en 1 villa) – vanaf € 400 per nacht 

Spa des Saules, 800 m² 

Illhaeusern zijn in de Elzas de huizen die de vredig kabbelende Ill omzomen. Hier, in het gelijknamige dorp, opende de familie Haeberlin zo’n 150 jaar geleden een landelijke herberg. Sinds de jaren 1950 is dit een van de meest verfijnde restaurants van Frankrijk. Aan het roer van dit legendarische instituut van de Elzasser gastronomie staat Marc Haeberlin. Hij vertegenwoordigt de vierde generatie van chef-koks van Relais & Châteaux Auberge de l’Ill – Hôtel des Berges & Spa. Zijn gerechten eren streekproducten in creatieve composities, een combinatie van klassieke streekgerechten en moderne culinaire concepten, kracht bijgezet met een uitzonderlijke wijnkaart. Met zijn hartelijke sfeer en terrassen in tuinen die worden geflankeerd door treurwilgen is L'Auberge de l'Ill een betoverende, schilderachtige setting voor een onvergetelijke lunch of diner.

De tafels van Les Bords de l’Ill staan buiten, op de oever, en beloven een ontspannen maaltijd in de schaduw van de wilgen. Gasten verblijven in een van de 18 kamers of suites van Hôtel des Berges & Spa, waar ze kunnen kiezen tussen twee locaties met elk een eigen stijl: het hoofdhuis of een eigentijdse, houten structuur, ontworpen door de gerenommeerde architecten Patrick Jouin en Sanjit Manku, met in het licht badende suites met uitzicht op de schitterende Spa des Saules en het buitenzwembad.  

Relais & Châteaux Awasi Santa Catarina, Governador Celso Ramos, Brazilië 

25 villa’s – vanaf € 525 per nacht 

Minimumleeftijd: 14 jaar 

Restaurant Awasi Santa Catarina, verfijnde streekgerechten van veld tot bord 

Spa Sisley  

Eigendom verzusterd met Relais & Châteaux Awasi Atacama, Relais & Châteaux Awasi Iguazu, Relais & Châteaux Awasi Patagonia en Relais & Châteaux Cavas Wine Lodge 

De Emerald Coast in het zuiden van Brazilië ontleent zijn naam aan de weelderige plantengroei langs zijn Atlantische kust. Een privaat schiereiland, ver van de drukte van de steden, vormt de groene achtergrond voor Relais & Châteaux Awasi Santa Catarina, waar uitzonderlijk natuurschoon dit vredige hotel omhelst. De 25 villa’s liggen knus onder bomen op een rotspunt, met directe toegang tot een inham met goudkleurig zand. Ze gaan met hun architectuur naadloos op in hun omgeving. Hier zou Robinson Crusoë zich thuis voelen. Binnen baden deze knusse coconnetjes in het licht dat door de grote, panoramische vensters naar binnen stroomt.

Het eigentijdse interieur en de natuurlijke materialen vloeien harmonieus in elkaar over. Het zowel ruwe als gepolijste hout en de handgemaakte stoffen versterken die rustgevende sfeer. Op het terras van elke villa, of vanuit het privézwembad, wordt de blik als vanzelf naar de weidse zee gezogen. Van dit panorama genieten gasten op elk moment van de dag of nacht, maar ook vanuit het gastronomische restaurant. Chef-kok Daniela Damasceno werkt met seizoensproducten, waaronder groenten van haar eigen moestuin, en onthult de rijke smaken van de Braziliaanse keuken. Geen betere plek dan Awasi Santa Catarina voor een bad in de natuur. Gasten gaan hiken of genieten van een watersport, en sluiten de dag af met een ontspannende massage in de spa. Zelfs vanuit de behandelingscabines blijft de oceaan voor een adembenemend uitzicht zorgen. 

Relais & Châteaux Gōra Kadan Fuji, Subashiri, Japan 

Opening op 20 juli 2025 

39 suites en 3 villa’s - Vanaf €215 per nacht per persoon 

Vier restaurants die elk eigen Japanse specialiteiten aanbieden: kaiseki, kappo, teppanyaki en sushi. 

Spa-onsen met zicht op Mount Fuji 

Verzusterd met Relais & Châteaux Gōra Kadan 

Samen met de bloeiende kerselaars in de lente is de besneeuwde top van Mount Fuji een legendarisch beeld van Japan, met zijn avant-gardistische cultuur en gekoesterde tradities. Het is dit gelaat van het land van de Rijzende Zon dat je ontdekt in Relais & Châteaux Gōra Kadan Fuji. Het hotel ligt verscholen in een bos vol meren, op zo’n tien kilometer van de hoogste berg van het land. Deze ryokan werd in 1948 opgericht door een tak van de keizerlijke familie. Het werd een voornaam toevluchtsoord waar traditionele omotenashi-gastvrijheid en een authentieke inrichting naadloos samenvloeien met elegante moderne faciliteiten.

De architectuur is een harmonie van natuurlijke elementen zoals aarde, water, vuur, licht en hout. Ze brengt de regels van de Japanse traditie samen met een moderne structuur, wat zichtbaar is in de zentuinen, de zuilengalerij en de shoji-kamerschermen van traditioneel papier. Gōra Kadan Fuji is een oase van rust, met in de achtergrond de spectaculaire Mount Fuji die er in elk seizoen adembenemend mooi uitziet. Geen betere plek dan dit om de Japanse levenskunst te ervaren. Geniet eerst van traditionele specialiteiten in de vier restaurants van het eigendom, waaronder kaiseki- en kappo-gerechten die de banden met water en Mount Fuji benadrukken, maar ook teppanyakigerechten en sushi van gerenommeerde restaurants in Tokio. Ontspan daarna in het warme water van een onsen, het traditionele Japanse bad. Verken tot slot de natuurpracht van het Fuji-Hakone-Izu Nationaal Park met zijn schitterende meren, zijn bossen en vulkanische landschappen.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws