Nick Burchill kreeg zeventien jaar geleden de schrik van zijn leven, toen hij na een lange wandeling terugkwam op zijn hotelkamer in een Canadees hotel. De kamer was veranderd in een waar slagveld. Hoe dat kwam? Door een opeenhoping van pech en ongelukkige toevalligheden.
De man werd levenslang 'verbannen' uit het hotel, maar zeventien jaar later en na een uitvoerige uitleg en excuses is Nick weer welkom als gast in het hotel.
De man verbleef in 2001 in het hotel, waar zijn werkgever een conferentie had belegd. Zelf woonde Nick aan de andere kant van het land, dus hij vloog over. In één van zijn koffers had Nick een aanzienlijke hoeveelheid van een soort pepperoni gestopt. Hij wilde daar immers zijn vrienden bij de marine mee verrassen.
Eén probleem deed zich voor: op de kamer was geen koelkast aanwezig. Nick bedacht dat het buiten koud genoeg was om zijn koffer voor een open raam te zetten, waardoor de pepperoni op temperatuur zou blijven. Zo gezegd zo gedaan... Nick maakte daarna een wandeling van een paar uur door de stad en keerde vervolgens terug naar zijn kamer.
Wat hij zag toen hij terugkwam, is haast met geen pen te beschrijven. "Ik trof een enorm aantal meeuwen aan op mijn kamer", schrijft Nick op Facebook. "Het moeten er zeker veertig geweest zijn." Meeuwen schijnen niet goed tegen pepperoni te kunnen, want de kamer was besmeurd met poep van de allesetende vogels. Bovendien bleken ze alles ondergekwijld te hebben, blijkbaar ook een reactie op het vreemde voedsel.
Toen Nick binnenkwam, raakten de meeuwen in paniek. Ze vlogen alle kanten op en trachtten te ontsnappen door het raampje. Er ontstond een tornado van vogelpoep, stukken pepperoni, veren en vogels, waardoor gordijnen scheurden, lampen omvielen en alle muren besmeurd raakten met troep.
Het hotel legde Nick een levenslange ban op, maar deze is nu opgeheven. De Canadees heeft immers spijt betuigd en de zaak uitvoerig uitgelegd: “Ik hoop dat jullie mij weer welkom willen heten en de afgelopen jaren beschouwen als een uitgezeten straf.” Nick stuurde ook een pond pepperoni mee met zijn excuusbrief, wellicht viel deze in de smaak bij de hoteldirectie.
Wat ooit een nichemarkt leek, is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige tak van de toeristische sector: halaltoerisme. Volgens cijfers van de Globa...
a&o Hostels, Europa’s grootste particuliere aanbieder van budgetaccommodaties, kondigt de overname aan van het voormalige DoubleTree by Hilt...
The Art of Dining is een zinnenprikkelende dinnershow waarin kunst, technologie en gastronomie verweven worden. De avond bestaat uit zeven gangen, waa...
Het thema voor HotelSummit 2025 is: De ondernemende hotelier – Grip op uw financiën, grip op uw succes. Binnen het thema gaat Wil...
De zoektocht is weer begonnen! De AFBM (Association of Food & Beverage Management) – hét netwerk voor F&B-professionals in...
Fletcher Hotels zet voet op de padelbaan. In de voormalige vliegtuighangar naast Rotterdam The Hague Airport heeft de hotelketen haar eerste pade...
Opvolging binnen de familie klinkt vanzelfsprekend, maar is dat het ook? Hoe voorkom je dat een familiebedrijf aan spanning ten onder gaat? Is de volg...
Vliegen was ooit simpel. Je kocht een ticket en kreeg dan een packagedeal: een stoel, bagage, een maaltijd. Een glimlach van de cabin crew was inbegre...
Het Duitse vastgoedfonds Union Investment bereidt de verkoop voor van het vrijwel voltooide Maritim Hotel aan de IJ-oever in Amsterdam-Noord, nadat de...
In de moderne hotelkamer staat de televisie centraal. Het is niet alleen een bron van entertainment, maar ook een sleutel tot comfort, gemak en person...
Tijdens HotelSummit 2025 gaan Gerarda Westerhuis (ABN AMRO), Jos Klerx (Rabobank) en Fleurine Mijinke (Deloitte) in gesprek met Wi...
Steeds meer vooruitstrevende hotels en toprestaurants in de Benelux ontdekken PUNE als een onderscheidend element binnen hun hospitality-ervaring. Dez...
De ambitie van Odyssey Hotel Group mag er zijn: tegen 2028 wil de hoteloperator en management company 55 tot 60 hotels in de portefeuille hebben. Met...
Niet echt fan van in het middelpunt staan? Als je in 2026 op reis wil, is het tijd om daaraan te wennen. Reizen is altijd persoonlijk geweest, maar ko...
De Duitse hotelketen Maritim beëindigt het leasecontract met vastgoedinvesteerder Union Investment Real Estate voor het prestigieuze congreshot...
Hospitalityondernemer Floris Kemper (Elevating Hospitality) en investeerder Noël Teunissen (NL Capital) hebben Elevare Hospitality Group opgerich...
De inspecteurs van Michelin Nederland hebben niet stilgezeten sinds de uitreiking op 6 oktober 2025. Vandaag zijn er opnieuw zes restaurants opgenomen...
Overtoerisme is een doorn in het oog bij veel inwoners van grote steden. Zij ondervinden steeds meer hinder van het groeiende aantal bezoekers. De ste...
Renoveren vraagt om visie, keuzes én soms om improvisatie. In een open gesprek, onder leiding van Lucas Petit, wisselt u met collega&rsquo...
The Dylan Amsterdam is opgenomen in het exclusieve portfolio van luxe reispartners, Virtuoso, dat meer dan 2.500 voorkeursleveranciers in 100 landen o...
Vijftien jaar geleden ontstond in de Nederlandse hotellerie een bijzonder initiatief. Brita Röhl, Isabelle van Ouwerkerk en Marianne Stokkermans...
Profiteer voor een zeer scherpe prijs van professionele reiniging in uw hotel: Met de Nexaro NR 1500 verdwijnt stof als sneeuw voor de zon, en dat voo...
Serre Restaurant, het met een Michelin Bib Gourmand bekroonde restaurant van Hotel Okura Amsterdam, opent haar deuren voor een geheel nieuw ontbijtcon...
Inmiddels is het bijna een sport geworden als ik naar Engeland ga: spot de Wetherspoon. Deze zomer reisde ik twee weken met de trein door het land en...
Boutiquehotels zijn ondervertegenwoordigd in stedelijke overleggen en besluitvorming. Terwijl zij, vanwege hun unieke karakter, een stem moeten hebben...
De stichting administratiekantoor: een rechtspersoon die ook de hotelwereld niet vreemd is. Een sprekend voorbeeld uit de praktijk is Van der Valk Hot...
Met de start van het nieuwe jaar bereikt Van Oys Maastricht Retreat een nieuwe belangrijke mijlpaal in zijn nog jonge succesverhaal. Het 5-sterren S...
Vandaag wordt met trots het ‘Future Ready Hospitality Collective’ gelanceerd: een uniek nieuw platform dat duurzame transformatie binnen d...
De oktober-editie van Hospitality Management is inmiddels op de post, houd daarom de brievenbus in de gaten! In onze nieuwste editie leest u onder me...
Online reviews zijn de nieuwe mond-tot-mondreclame in de horeca geworden. Eén enkele review op TripAdvisor kan al tientallen potentiële re...
Drie van de zes Pillows Hotels zijn bekroond met een Michelinsleutel tijdens de allereerste wereldwijde hotelselectie van de Michelingids. Van de 17 N...
Michelin heeft woensdagavond laat de eerste hotelsleutels uitgereikt aan Nederlandse hotels. De L’Europe Amsterdam is het enige hotel in Nederla...
Een nieuwe mijlpaal voor de hotellerie: op woensdagavond 8 oktober 2025 deelde Michelin voor het eerst hotelsleutels uit aan tophotels over de hele we...
Wat gebeurt er met uw rendement als de druk op de hotelbranche toeneemt? Sharon van Gastel (Relais & Châteaux Weeshuis Gouda), Aer...
“Hey Siri, boek een authentiek, kleinschalig boutiquehotel met zeezicht in Zuid-Frankrijk, van 12 tot 15 september, onder de 250 euro per nacht,...
CityHub, het bekroonde urban lifestyle hotelmerk, heeft de benoeming aangekondigd van Remco Gerritsen als CEO. Met deze stap versterkt het bedrijf zij...
In Amsterdam-Noord is de bouw gestart van een bijzonder nieuw vijfsterrenhotel genaamd: The Encounter. Met 197 kamers wordt dit een plek waar gasten n...