Nick Burchill kreeg zeventien jaar geleden de schrik van zijn leven, toen hij na een lange wandeling terugkwam op zijn hotelkamer in een Canadees hotel. De kamer was veranderd in een waar slagveld. Hoe dat kwam? Door een opeenhoping van pech en ongelukkige toevalligheden.
De man werd levenslang 'verbannen' uit het hotel, maar zeventien jaar later en na een uitvoerige uitleg en excuses is Nick weer welkom als gast in het hotel.
De man verbleef in 2001 in het hotel, waar zijn werkgever een conferentie had belegd. Zelf woonde Nick aan de andere kant van het land, dus hij vloog over. In één van zijn koffers had Nick een aanzienlijke hoeveelheid van een soort pepperoni gestopt. Hij wilde daar immers zijn vrienden bij de marine mee verrassen.
Eén probleem deed zich voor: op de kamer was geen koelkast aanwezig. Nick bedacht dat het buiten koud genoeg was om zijn koffer voor een open raam te zetten, waardoor de pepperoni op temperatuur zou blijven. Zo gezegd zo gedaan... Nick maakte daarna een wandeling van een paar uur door de stad en keerde vervolgens terug naar zijn kamer.
Wat hij zag toen hij terugkwam, is haast met geen pen te beschrijven. "Ik trof een enorm aantal meeuwen aan op mijn kamer", schrijft Nick op Facebook. "Het moeten er zeker veertig geweest zijn." Meeuwen schijnen niet goed tegen pepperoni te kunnen, want de kamer was besmeurd met poep van de allesetende vogels. Bovendien bleken ze alles ondergekwijld te hebben, blijkbaar ook een reactie op het vreemde voedsel.
Toen Nick binnenkwam, raakten de meeuwen in paniek. Ze vlogen alle kanten op en trachtten te ontsnappen door het raampje. Er ontstond een tornado van vogelpoep, stukken pepperoni, veren en vogels, waardoor gordijnen scheurden, lampen omvielen en alle muren besmeurd raakten met troep.
Het hotel legde Nick een levenslange ban op, maar deze is nu opgeheven. De Canadees heeft immers spijt betuigd en de zaak uitvoerig uitgelegd: “Ik hoop dat jullie mij weer welkom willen heten en de afgelopen jaren beschouwen als een uitgezeten straf.” Nick stuurde ook een pond pepperoni mee met zijn excuusbrief, wellicht viel deze in de smaak bij de hoteldirectie.
Accor betreedt later dit jaar voor het eerst de Las Vegas-markt met Treasure Island, een resort en casino met 2.884 kamers. Hiermee wordt het hotel he...
ibis, de pionier op het gebied van toegankelijke, betaalbare accommodatie van hoge kwaliteit breidt verder uit in Europa met nieuwe hotels voor de mer...
Accor kondigt de ondertekening aan van een ontwikkelingsovereenkomst voor de opening van een nieuw Mövenpick-hotel in Petten, een populaire stran...
Vanaf september 2025 is Zutphen een bijzondere bestemming rijker. Gelegen aan het schilderachtige Bronsbergenmeer, opent Bronsbergen Wellness & Ho...
“In welk jaar is dit hotel gebouwd?” “2002, mevrouw.” “Aha, en zijn toen ook de handdoeken aangeschaft?” Een marke...
Het Clarissenklooster in de Eindhovense wijk Genneper Parken ondergaat vanaf oktober een ingrijpende transformatie tot vijfsterrenhotel, zo meldt het...
Grand Hotel Huis ter Duin heeft als eerste hotel in Nederland de prestigieuze gouden EarthCheck-certificering ontvangen. EarthCheck, een wereldwijd to...
Per 1 september 2025 verwelkomt Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven een nieuwe culinaire leiding: topchef Arturo Dalhuisen treedt toe als chef...
BWH Hotels verwelkomt met trots het onlangs omgedoopte Best Western Beach Hotel Bergen aan Zee, voorheen bekend als Hotel Meyer, in zijn wereldwijde p...
De cao horeca 2025–2026 is officieel algemeen verbindend verklaard door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarmee geldt de ca...
Inmiddels hebben ruim 10.000 Europese hotels zich aangesloten bij een massaclaim tegen Booking.com. De collectieve claim wordt ondersteund door K...
Invast Hotels heeft in 2025 het jaarlijkse onderzoek gedaan naar de transacties in hotelvastgoed gedurende het jaar 2024. Hierbij worden alle hotelvas...
Op het cv van Mathilde van der Weerd prijken met Postillion Hotels, Quality Lodgings en de Q Hospitality Group een aantal namen die welbekend zijn in...
Ter ere van de feestelijke opening van het Efteling Grand Hotel heeft de Efteling ’s werelds grootste strik aan de façade van het nieuwe...
Maandag 10 november 2025 vindt de tiende editie van HotelSummit, hét jaarcongres voor hotellerie, plaats. Na zijn succesvolle optreden vorig ja...
Tribe Den Haag Centraal, dat naar verwachting eind 2025 zijn deuren opent, wordt het tweede hotel van het merk in Nederland na Tribe Amsterdam City. G...
Iedere hotelier weet: de pre-openingsfase is intens. Juist in die hectiek sluipen fouten erin die je maanden later nog achtervolgen. Wat zijn de valku...
Carlton Beach, het iconische hotel aan het Zwarte Pad in Scheveningen, is volledig vernieuwd en weer helemaal klaar om de gasten in de watten te legge...
De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft afscheid genomen van Hotel Residence Le Coin. Het hotel is verkocht aan The Tradesmen Vastgoed. Volgens Vast...
Na een complete metamorfose is Blou Rooftopbar op de bovenste verdieping van Hotel Haarhuis in Arnhem klaar voor een nieuw hoofdstuk. De rooftopbar he...
In juni 2023 werd het nieuws officieel bekendgemaakt: Inntel Hotels Art Eindhoven zou worden overgenomen door WestCord Hotels. Inmiddels draagt het ho...
Sinds 1 juni 2025 is Francesco Gribling de nieuwe general manager van Bunzl Foodservice. Met meer dan twee decennia aan internationale ervaring in com...
De inspecteurs van Michelin Nederland hebben twaalf restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijgen meteen...
Het geliefde Koepelcafé verwelkomt gasten opnieuw in het hart van Amsterdam, in een van de meest iconische panden van de stad. Sinds de opening...
De nieuwe voorzitter van de Association of Food & Beverage Management (AFBM) is Marcha Workel, werkzaam bij Stayokay Ho(s)tels als regiomanager....
Op woensdag 8 oktober 2025 presenteert de MICHELIN Gids tijdens een internationale bijeenkomst haar nieuwste wereldwijde selectie van hotels. In de sp...
Hotel Winselerhof in Landgraaf wordt per 1 augustus 2025 onderdeel van Flow the Collection. De zestiende eeuwse herenboerderij krijgt een plek bij een...
In april kwam het nieuws naar buiten dat Ralf Berendsen eind dit jaar, na een dienstverband van vijftien jaar, vijfsterrenhotel La Butte Aux Bois zou...
Dat de coronaperiode onze arbeidsmarkt heeft veranderd, zijn we het wel over eens. Dat we daar allemaal over klagen, daar heb ik me ook wel eens schul...
Nu de zomervakantie in volle gang is, deelt Airbnb nieuwe cijfers over gezinsvakanties. De trend wordt vooral gedreven door een groeiend aantal verbli...
Overtoerisme is een doorn in het oog bij veel inwoners van grote steden. Zij ondervinden steeds meer hinder van het groeiende aantal bezoekers. De ste...
Om de toch al feestelijke opening van restaurant GEM. nog meer luister bij te zetten, heeft de directie van Hotel Kasteel Gemert besloten om, vooruitl...
In de veeleisende omgeving van de gastvrijheidsindustrie kan het soms betekenen dat men de regels overtreedt om het uiterste te doen voor gasten. Dit...
De Ierse hotelgroep Dalata wordt overgenomen door de Scandinavische vastgoedbedrijven Pandox AB en Eiendomsspar AS voor circa 1,4 miljard euro. De ove...
Na ruim 30 jaar en twee Michelinsterren in Nuenen is voor Soenil Bahadoer en zijn verloofde Annu Bachu het nieuwe hoofdstuk in Gemert van start gegaan...
Gabriella Esselbrugge runt niet alleen het Giethoornse hotel De Dames van de Jonge, dat al drie generaties in de familie is. Ze staat ook nog eens zev...
De negen nieuwe leden die zich bij de familie van Relais & Châteaux hebben aangesloten, tonen eens te meer aan dat de organisatie echt werel...