Shareatable brengt gasten samen aan tafel

13 april 2011
Shareatable brengt gasten samen aan tafel

Voor veel (zaken)reizigers is het alleen moeten eten in hotels en restaurants niet altijd een pretje. Het kan saai zijn en andere gasten kunnen zo lijken te staren. De drempel om te vragen of men bij iemand anders aan tafel mag gaan zitten is echter hoog. "Shareatable":http://shareatable.org/nl/ is een nieuw initiatief om het voor reizigers makkelijker te maken om samen te eten.

*Tafeltje delen*
In deelnemende restaurants wordt per avond een tafel aangewezen die bedoeld is om te delen en waar mensen zomaar aan kunnen schuiven. Een kaartje met het Shareatable-logo geeft aan dat de tafel is bedoeld om te delen. Verder zijn er geen spelregels of bijbedoelingen. Op de website "Shareatable.org":http://shareatable.org/nl/ kunnen gasten zien welke hotels en restaurants meedoen. Horecaondernemers kunnen er terecht om zich aan te melden.

*Praters consumeren*
Dit initiatief is aantrekkelijk voor de (zaken)reiziger maar ook interessant voor de (hotel)restaurants. Immers, meer gezelligheid in het restaurant trekt meer gasten en levert dus meer omzet op. Bovendien, mensen die aan de praat raken met elkaar consumeren meer.

*Onder de aandacht*
De oprichtsters, Martina Grutterink en Liz Luyben, reizen zelf veel voor hun werk en leerden elkaar kennen toen ze bij toeval een tafel deelden. Grutterink legt uit: "We kijken momenteel hoe hotelondernemers en restaurateurs het initiatief onder de aandacht kunnen brengen bij hun gasten en hoe ze ermee kunnen werken. Denk bijvoorbeeld aan informatie ophangen in de hotellift. Ook kan het personeel uitleg geven wanneer een restaurantgast binnenkomt of een hotelgast incheckt bij de receptie. Hier kun je bijvoorbeeld extra kaartjes neerleggen."

*Allen eten*
“Het idee is ook om wat meer gezelligheid te brengen in de wereld.” vult Luyben aan, “Iedereen heeft 500 Facebook-vrienden en intussen zit je toch alleen te eten. Dat klopt toch niet?”

*Spanje-connectie*
Wie de website nu bezoekt komt eetadressen tegen in Nederland en Spanje. "Die Spanje-connectie komt omdat we voor ons werk veel in Spanje reizen. Ik heb er ook een eigen bedrijf", legt Grutterink uit. Het doel? Heel Europa? Grutterink vervolgt: "Dat zou natuurlijk wel geweldig zijn."

~Frank Lindner~

Overig nieuws