Restaurant Latour in Grand Hotel Huis ter Duin behoudt Michelinster voor 21e keer op rij

Auteur: redactie
Michelin 7 oktober 2025
Restaurant Latour in Grand Hotel Huis ter Duin behoudt Michelinster voor 21e keer op rij

Restaurant Latour, gelegen in Grand Hotel Huis ter Duin, heeft opnieuw bewezen tot de absolute top van de gastronomie te behoren. Voor de 21e keer op rij werd het restaurant bekroond met een felbegeerde Michelinster. Voor chef Kenny Friederichs is de ster uiteraard weer een bijzonder moment.

Nadat hij vorig jaar voor het eerst de ster wist te behouden in zijn rol als chef, laat hij dit jaar zien dat dit geen toeval was. Samen met restaurant manager, head sommelier en SVH Meestergastheer Stan Kerckhoffs en hun toegewijde team zet hij Latour opnieuw stevig op de kaart.

Afgelopen jaar heeft chef Kenny Friederichs zijn eigen kookstijl nog verder doorontwikkeld, waarin ingrediënten van land en zee samenkomen. Met seizoensgebonden en lokale ingrediënten creëert hij lichte, verfijnde gerechten die worden versterkt door zorgvuldig geselecteerde wijnen en tea-pairings. De nauwe samenwerking met (regionale) leveranciers en de ligging aan de Noordzee vormen de basis van een gastronomische beleving.

“Het is een enorme eer om ook dit jaar de Michelinster te mogen behouden” aldus Friederichs. “Dat we de ster al 21 jaar op rij dragen als restaurant, is een prachtige bevestiging van ons streven naar kwaliteit en gastvrijheid. Dit is een teamprestatie waar we allemaal ongelooflijk trots op mogen zijn.”

Restaurant Latour, bekend om zijn verfijnde keuken, hoogstaande service en adembenemend uitzicht over de Noordzee, blijft zich richten op innovatie en het leveren van de hoogste kwaliteit, onder leiding van Friederichs en Kerckhoffs.

Overig nieuws