Als toerismestrateeg zie ik dagelijks de belangrijke rol van recreatie en toerisme in onze gemeenschappen. Beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbond...
De laatste Hospitality Management voor de zomer is meteen een bijzondere. De gasthoofdredactie is namelijk gevoerd door Michel, Sophie, Nina, Laura en...
Afgelopen maand had ik de kans om door Vietnam te reizen. Wat me opviel is de significante transformatie die de F&B industrie ondergaat door de in...
Na goed 25 jaar columns schrijven in Hospitality Management, vroeg de uitgever Paul Sprakel me om een jaar lang iedere maand terug te blikken op al di...
Kaviaar was vroeger heel bijzonder. Het was ooit een symbool van rijkdom en exclusiviteit, maar verliest langzaam deze status. Nu is het slechts het s...
Échte sambal leren maken op Bali, je midlifecrisis afzweren door te gaan golfsurfen in Costa Rica, of meditatief schapen hoeden op T...
Kennelijk schrijf ik al dik 25 jaar columns voor dit prachtige blad, time flies. Ik beleef daar in ieder geval zelf veel plezier aan. Dan krijg je de...
Kunstmatige intelligentie (KI) is het helemaal tegenwoordig, ook in de horeca. Op zich terecht, je kan zo ongeveer alles automatiseren wat je kunt ver...
In het culinaire landschap tekent zich een trend af die de grenzen van traditioneel dineren verlegt, ook wel ‘confronterend dineren’, nose...
“Beroof gasten niet, benader ze niet op straat en neem geen prostituees, pooiers, dieven of overvallers in huis”, zo stond het geschreven...
Hotel Asset management was het thema van de door de Plantijn Hogeschool in Antwerpen georganiseerde middag. Mijn verhaal daar was relatief eenvoudig:...
Gouden kranen, tapijten waar je in wegzakt tot je enkels, knipmessende medewerkers gestoken in jacquet of livrei en restaurants met fonkelende glazen...
Voor iemand die pas sinds 2013 hotelier is, heeft Michel Kloeg met zijn Kloeg Collection het afgelopen decennium flink aan de weg getimmerd. De groep...
Avignon Capital heeft Staybridge Suites The Hague - Parliament verkocht, zo laat de vastgoedinvesteerder weten middels een persbericht. Het hotel is v...
Het gloednieuwe Roompot Hillview Resort Grandvoir is onlangs feestelijk geopend. Dit resort markeert de intrede van Roompot in het prachtige landschap...
Joany Peters uit het Zuid-Limburgse Holtum (gemeente Sittard-Geleen) is met ingang van 1 september de nieuwe general manager van DoubleTree by Hilton...
Chef-kok Arturo Dalhuisen heeft restaurant Voltaire* in Culinair Landgoed Parc Broekhuizen enkele weken geleden verlaten. Zijn werk is vanaf dat momen...
Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord zoekt een commercieel manager. In deze rol ben jij de drijvende kracht achter commerciële succes...
Ter gelegenheid van Pride Amsterdam introduceert Booking.com, in samenwerking met het Peruaans-Nederlandse drag-icoon, de Envy Peru VIP Pride Amsterda...
Vorig jaar rond deze tijd moesten we nog uitleggen waar de letters ESG en vooral CSRD en ESRS voor staan. Dat is eigenlijk al bijna niet meer nodig. D...
Ruby onthult met trots haar 19e locatie, het Ruby Bea Hotel & Bar, samen met de ultramoderne Ruby Dante Workspaces, beide gelegen in het hart van...
De samenwerking tussen DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station en House of Hospitality is een succesverhaal. Dat is de conclusie van beide par...
Markus Fritz (51) en Mike de Boer (38) zijn door Archer Hotel Management en Renaissance Amsterdam aangetrokken om het hotel naar een nieuw tijdperk te...
Mercure Hotel Amersfoort Centre blikt succesvol terug op een jaar samenwerking met Too Good To Go. Het hotel, vallend onder Hotelmanagementbedrijf Int...
Greenwashing-praktijken staan in toenemende mate in de belangstelling. Verschillende autoriteiten, rechters en zelfregulerende instanties hebben geoor...
Dichtbij het bekende vestingstadje Bourtange in Oost-Groningen is Landal Landgoed Bourtange geopend, een nieuw vakantiepark dat prachtig gelegen is in...
Een grote stap voor de Fletcher Hotels: vanaf 1 augustus gaat het eerste hotel onder de blauwwitte bedrijfsvlag open in Duitsland. Het Waldhotel in No...
De opkomst van sociale mediaplatforms heeft de manier waarop we communiceren veranderd. Gelet op het succes van visuele platforms zoals Instagram en h...
KHN kondigt aan dat Udo Delfgou per 1 oktober aantreedt als de nieuwe algemeen directeur van dé branchevereniging voor de horeca. Delfgou breng...
DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station is een samenwerking gestart met empowr., een bedrijf dat zich richt op het bevorderen van het welzijn...
De gastbeleving speelt een cruciale rol in de hotellerie en innovatie en technologie kunnen hoteliers een handje helpen de focus volledig bij hun gast...
NUMA Group heeft Native Places, onderdeel van Native Holdings, overgenomen voor een niet bekendgemaakt bedrag. Native Residential zal onderdeel blijve...
Het rapport Perspectief Bestemming Nederland 2030 voorspelde vijf jaar geleden een vijftig procent toename van het inkomend verblijfstoerisme. Het was...
Het consortium van Dreef Beheer, Ramphastos Investments en Van Deursen Groep heeft ‘Hotels van Oranje’ in Noordwijk overgenomen. Alle bij...
Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de bouw van het Spaarnwoude Park Hotel zijn onherroepelijk. Niets staat de bouw van het hotel meer...
"Voor veel horeca- en recreatiebedrijven valt 2024 tot nu toe letterlijk en figuurlijk in het water. Door de aanhoudende regen konden campings niet al...
Hilton is uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland. Dit is op donderdag 27 juni bekendgemaakt tijdens het Best Workplaces Awardsfestival, dat wer...
Sjors Brul deelde recent belangrijk nieuws over de toekomst van Sbit Hospitality ICT Services. Na bijna een kwart eeuw leiding te hebben gegeven aan h...
Odyssey Hotel Group heeft Gonzalo Carpintero Navarro met ingang van 13 juni aangesteld als CEO. Met een indrukwekkende carrière in de hospitali...
Michelin stond al bekend vanwege de sterren die aan restaurant werden uitgedeeld, toen bekend werd gemaakt dat het Franse bedrijf een uitbreiding zou...
Het is een bekend dilemma in de hotellerie: wordt het restaurant voornamelijk als service voor de gasten aangeboden of zorgt het ook daadwerkelijk voo...
Center Parcs beheert met het compleet vernieuwde Zuiderzoet in Zeewolde voor het eerst in dertien jaar weer zelf een restaurant in Nederland. Voor de...
Tijdens het slotdiner van de editie 2024 van Tour Culinair, het sportieve netwerkplatform voor beslissers in de gastvrijheidsbranche, werd de prestigi...
Vandaag viert Becurious, een digital marketingbureau voor de hotelbranche, haar 25-jarig bestaan. Dit jubileum markeert een kwart eeuw van innovatie e...
De familie Kloeg, gasthoofdredactie van de juni-uitgave van Hospitality Management, heeft woensdag de eerste editie in ontvangst genomen. De gloednieu...
In augustus opent het boutiquehotel The Diamond zijn deuren aan het bruisende Leidseplein in Amsterdam. Dit veelbesproken hotel, ontworpen door archit...