Nulurencontract: niet werken en toch aanspraak op loon

7 maart 2017 | Lianne Hoorntje & Merièm Bouiga

Ook in de horeca wordt vaak gewerkt met nulurencontracten. Een nulurencontract is een oproepcontract waarbij aan de werknemer geen minimum aantal arbeidsuren wordt gegarandeerd. De werkgever kan de werknemer flexibel oproepen en betaalt in beginsel alleen loon over de daadwerkelijk gewerkte uren. Werkgevers staan er vaak niet bij stil dat de wijze waarop aan het nulurencontract uitvoering wordt gegeven, kan leiden tot het ontstaan van een arbeidsovereenkomst voor een bepaald aantal uren per week.

Het Hof ’s-Gravenhage heeft zich gebogen over de vraag hoe de omvang van de arbeidsduur wordt bepaald bij een nulurencontract. De werknemer in kwestie was op basis van een nulurencontract werkzaam in de functie van Restaurantmedewerker. Op een zeker moment is hij op staande voet ontslagen, maar dit ontslag hield geen stand. De arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd eindigde daardoor niet vroegtijdig, maar pas na het verstrijken van de overeenkomen duur. Omdat het ontslag op staande voet onterecht was verleend, is de werkgever in eerste aanleg veroordeeld tot doorbetaling van salaris tot het einde van het contract. In hoger beroep heeft de werkgever zich op het standpunt gesteld dat hij geen loon verschuldigd is vanaf het moment dat de werknemer geen werkzaamheden meer heeft verricht; er is immers sprake van een nulurencontract.

Naar het oordeel van het hof betekent het feit dat de werknemer op basis van een nulurencontract werkzaam was, niet zondermeer dat hij geen aanspraak maakt op loonbetaling wanneer geen arbeid wordt verricht. Indien een arbeidsovereenkomst ten minste drie maanden heeft geduurd, wordt de arbeidsduur in een bepaalde maand op grond van artikel 7:610b BW vermoed een zekere omvang te hebben. Deze omvang wordt vastgesteld op basis van het gemiddeld aantal arbeidsuren in de drie maanden voorafgaand aan de maand waarvoor de arbeidsomvang wordt bepaald. Een nulurencontract kan op basis van de praktijk dus toch leiden tot recht op een vast aantal arbeidsuren per week. De werkgever in kwestie dient om die reden het gemiddelde salaris tot het einde van de arbeidsovereenkomst door te betalen, terwijl de werknemer in de laatste maanden geen werkzaamheden heeft verricht. Het eenvoudigweg niet oproepen van een werknemer werkzaam op basis van een nulurencontract, betekent dus niet altijd dat geen loon is verschuldigd. 

Advocatenkantoor BOEKEL

Dit artikel staat in de nieuwe editie van Hospitality Management. Klik hier om deze te downloaden! 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie Interview
Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"

Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar werk bij de Rabobank is Barbara Baarsma hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is zij voorzitter van de Bankraad ...

Achtergronden
TheaterHotel De Oranjerie start met Dinner Theater Shows

Velen hebben het theater al te lange tijd moeten missen, maar daar komt verandering in! De Oranjerie gaat vanaf 2 oktober elk weekend een Dinner Theater Show organiseren. In een intieme setting op de bühne van de theaterzaal zorgt De Oranjerie voor een uniek en avondvullend programma. Terwij...

Interview Longread
Interview Pieter Elbers (KLM): "De fase direct na het vaccin is cruciaal"

Captain of industry Pieter Elbers (CEO KLM) en éminence grise Roberto Payer (Waldorf Astoria en Hilton Amsterdam) strijden tegen de gevolgen van de coronacrisis. Midden in die crisis ontmoeten ze elkaar in Amsterdam. De luchtvaart en de hotellerie wordt hard geraakt door de wereldwijde pandem...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Internationaal Coronacrisis
Coronacrisis: 5 grootste hotelketens ter wereld verloren 25 miljard aan waarde

De uitbraak van het coronavirus heeft elke sector over de hele wereld getroffen, maar de hotelindustrie behoort tot de zwaarst getroffen sectoren. Hoewel de hotels verhoogde veiligheids- en hygiënemaatregelen hebben genomen, en voorzichtig zijn heropend voor het zomerse reisseizoen, kan het her...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: