Interview: Midtown Grill, Amsterdam Marriott Hotel

14 november 2010 |
Interview: Midtown Grill, Amsterdam Marriott Hotel<

‘Ik ben zo blij dat we tijdens de crisis hebben verbouwd,’ zegt general manager Ronny Maier met opluchting in zijn stem. Het Amsterdam Marriott Hotel zei september vorig jaar de inpandige Pizzahut en het fusionrestaurant vaarwel en lanceerde een steakrestaurant waar alleen de allerbeste T-bones onder (!) de grill komen.

‘Marriott is een Amerikaanse hotelketen; veel mensen weten dat wel,’ vertelt Maier. ‘De combinatie van het hotelmerk met een pizza-outlet en een fusion-eetgelegenheid; dat klopte gewoon niet. Een steakhouse past veel beter bij het imago van Marriott.’ De transformatie was er niet van de ene op de andere dag. ‘Er is een hele evolutie aan vooraf gegaan hoor,’ zegt de general manager. Chef-kok Arno Mos vult aan: ‘Er zijn ongeveer dertig steakhouses in Amsterdam. Hoe zorg je er dan voor dat je onderscheidend bent? Door te zoeken naar de beste “cuts” van het rund. Daarbij hebben we ook gekozen voor de beste bereidingsmethode, het grillen van het vlees onder een broiler grill van het Franse merk Montague.’
Na het interview laten Maier en Mos de open keuken zien, waar inderdaad een zeer indrukwekkende grill staat. Mos legt uit: ‘Door het vlees vanaf de bovenkant te grillen loopt het vet naar onderen weg, zo ontstaan er geen vlammen. Het duurt een uur voordat de grill op temperatuur is. Op z’n heetst kan de grill meer dan 1.300 graden Celsius halen.’

Terug naar de beste stukken vlees. Minder komt er niet in de broiler. Beide heren en het keukenteam hebben gezocht naar het beste van het beste. Tijdens een trip naar Panzano in de Chianti-streek raakte het team enthousiast over de beroemde slager Dario Cecchini. Maier: ‘Wat hij met zijn vlees doet en hoe hij het behandelt... Het lijkt net een show. Zijn steak Fiorentina was zo lekker en zijn T-Bone van 1,2 kilo was zó goed! Een mooi citaat van Dario was: “Je moet de koe eren.” Met die gedachte zijn we aan de slag gegaan.’

Lees het volledige artikel in dit nummer van Hospitality Management

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Interview Boutique Hotel Straelman: "Ik doe alles zelf"

Goh, als dat ook bij de hotelgasten zo gaat, dan kom je hier als gast werkelijk in een gespreid bedje terecht. De allereerste ervaring bij Boutique Hotel Straelman in Nijmegen is er namelijk direct één om niet gauw te vergeten. De deur wordt er eigenhandig geopend door Tanja Seegers, d...

Hotel Achtergronden
Hotel Karsten in Norg heeft nieuwe exploitant

Hotel Karsten in Norg maakt een doorstart. Het is allemaal heel snel gegaan volgens curator Paulien Antons tegenover RTN Noord. Vorige week meldden we nog dat het hotel failliet ging, maar nu is bekend dat er overeenstemming is bereikt met de nieuwe exploitant, Daan Veen. Nieuwe exploitant Vee...

Achtergronden Den Haag
De Pier in 2018 zeer in trek als evenementen- en congreslocatie

De Pier in Scheveningen was in 2018 zeer in trek als evenementen- en congreslocatie. Ten opzichte van 2017 is het aantal evenementen dat op De Pier werd georganiseerd verdrievoudigd. Zo organiseerde het internationale bedrijf Directions EMEA een feest met Pier Proeverij voor 2500 Microsoft partners ...

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: ''Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag''

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Events
Het Global Restaurant Investment Forum in februari in Amsterdam

Het Global Restaurant Investment Forum 2019 (GRIF), de jaarlijkse ontmoetingsplaats voor internationale restaurantinvesteerders - georganiseerd door Bench Events - werkt voor de zesde editie samen met NH Hotel Group. GRIF vindt voor het eerst plaats in Amsterdam. Waar gaat het over? GRIF, dat ...

Awards Achtergronden
Pullman Eindhoven Cocagne Beste Vergaderlocatie 2018

Pullman Eindhoven Cocagne heeft op 21 januari 2019 tijdens de twaalfde editie van de Meetings Awards de titel Beste Vergaderlocatie 2018 en Beste Vergaderlocatie Regio Zuid 2018 gewonnen. Vakgenoten en gasten konden stemmen om de winnaar van de regionale en nationale rankings te bepalen. Om mee te m...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: