Er kan vanaf nu gestemd worden voor de IHA Awards. Deze worden voor de tweede keer uitgereikt tijdens de Independent Hotel Show Amsterdam op dinsdag 1...
Dit is het eerste artikel van een nieuwe reeks over erfgoedhotels in het dossier Erfgoed: Onbetaalbare charme of nieuw verdienmodel?'. Hier vindt u ar...
Quality Lodgings verwelkomt maar liefst zeven nieuwe leden in de QL Guide, editie 2024 welke eind november zal worden gepresenteerd. Deze onafhankelij...
Belmond ging in de eerste 36 jaar van zijn bestaan door het leven als Orient-Express Hotels. De hotelketen kent zijn oorsprong in Venetië, waar H...
Zoals ieder jaar organiseert de AF&BM (Association of Food & Beverage Management) een Social Event voor haar leden en partners; een weekend vo...
Op dinsdag 27 juni 2023 heeft de jaarlijkse Haagse Haring Party ‘International Flavors’ plaatsgevonden bij het Leonardo Royal Hotel Den Ha...
De Michelingids 2023 is gepresenteerd. Er zijn 17 nieuwe restaurants die een ster hebben ontvangen, één restaurant heeft een tweede Mich...
De Michelingids Nederland 2023 verwelkomt maar liefst 17 (zie lijst onderaan) nieuwe sterren. Zo worden in Maastricht twee historische restaurants opn...
Hotelier Gabriella Esselbrugge zette eigenhandig Giethoorn op de internationale toeristische kaart. In haar Hotel De Dames Van De Jonge ontvangt ze to...
Op jonge leeftijd een hotelonderneming runnen, het is niet veel mensen gegeven. Ondernemen is vallen en opstaan, fouten maken en groeien. In de serie&...
De gemeente Amsterdam wil hoogwaardig toerisme stimuleren en het beleid voor ondernemers die geld verdienen aan massatoerisme aanscherpen. Horeca- en...
Tijdens een feestelijke awardshow op Gastvrij Rotterdam zijn de Gaia Green Awards 2022 uitgereikt. De awards worden toegekend aan horecabedrijven die...
In deze mini-documentaire van Hospitality Management - hét vakblad voor de hotellerie vertelt Gabriella Esselbrugge, eigenaar van Hotel De Dame...
De vakjury van de Gaia Green Awards heeft de 3 finalisten per categorie bekendgemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale va...
Volgens Joeri Beusen, general manager van Holiday Inn en Holiday Inn Express in de Vlaamse stad Hasselt, zijn de hoteliers in zijn land moeilijk te ve...
WorldHotels maakt vandaag bekend dat Hotel Damier in Kortrijk, als eerste Crafted collection hotel in België is toegetreden tot haar portfolio. H...
Dormio Group transformeert Vakantiepark Klein Giethoorn in Opperdoes (Noord-Holland) tot Dormio Resort Medemblik. De Arnhemse resortontwikkelaar is hi...
WestCord Hotels opent een nieuw hotel in het voormalige Legermuseum, een historisch rijksmonument in Delft. Sinds 2015 wordt dit historische...
Met de aanstelling van Maartje Beijsens als commercieel manager investeert LBG Hotels in kwaliteit en op de toekomstige groei van de hotelgr...
Voor een digitaal publiek van duizenden restaurateurs, journalisten en partners stelden Marc Declerck en presentatrice Virginie Claes de negentiende e...
Jonnie Boer is terug op de eerste plaats van de Lekker Top-100. De Zwolse superchef die al ruim dertig jaar scoort met zijn restaurant De Librije, ver...
Hospitality Management volgt al 30 jaar het wel en wee van de Nederlandse hotellerie. De Nederlandse hotelmarkt laat hierin een cyclisch verloop zien,...
De horeca klimt uit het dal, de blik is gericht op de horizon. Natuurlijk zijn er zaken, al dan niet blijvend, veranderd. Hoe kijkt Michael Levie, med...
Sinds het eind van de jaren ’80 doet Jan van der Borg onderzoek naar (massa)toerisme. Als econoom en hoogleraar is hij verbonden aan de universi...
Restaurant 1397 is de nieuwe naam van restaurant Hemingway in Grand Hotel en Résidence De Draak in Bergen op Zoom. Het restaurant, dat is geves...
Dit derde artikel in de reeks ‘Erfgoed: Onbetaalbare charme of nieuw verdienmodel?’ volgt na de artikelen over religieus en militair erfgo...
Yes, we're open! Hotels en restaurants mogen weer gasten ontvangen, alhoewel dat op aangepaste wijze gebeurt. Gastheren en gastvrouwen in de horec...
Hostelketen Stayokay en het Mariniersmuseum hebben de handen ineengeslagen en bieden vanaf nu een ware beleving in een van de kamers van Stayokay Rott...
In veel branches laat de huidige pandemie zijn sporen achter: ‘het oude normaal, het nieuwe normaal’… Eén ding is zeker...
In 2019 werd nog voor ruim € 1,1 miljard aan hotelvastgoed verkocht, maar het investeringsvolume liep in 2020 terug naar zo’n € 327 mi...
Van de molen tot de bruggen en de oude kerk. Delfshaven bruist van de historie, maar toeristen en Rotterdammers weten het karakteristieke deel van Rot...
Tussen juli 2019 en juli 2020 had 22 procent van alle mkb-bedrijven behoefte aan nieuwe externe financiering. Zowel dit aandeel als de slaagkans van e...
Mkb-ondernemers die in het eerste kwartaal van 2021 geraakt worden door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan kunnen van...
Camille Oostwegel, eigenaar en algemeen directeur van Oostwegel Collection, is verkozen tot de nieuwe afgevaardigde van Relais & Châteaux vo...
Onderzoek onder hotelexploitanten door internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield in de laatste helft van 2020, laat zien dat Nederland n...
Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Man...
Met Roberto Payer als gasthoofdredacteur zijn we verzekerd van een flinke dosis stijl in deze uitgave. Waar Roberto ook gaat, hij is immer goedgekleed...
Dit interview is onderdeel van het drieluik ‘Hotellerie aan de Noordzeekust geportretteerd’. Lees hier de andere interviews V...
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ziet de financiële gevolgen van de coronacrisis voor de horecabranche in hoog tempo toenemen. Veel horecaonder...
Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hot...