Battle of the chefs in Stenden hotel

16 mei 2014
Battle of the chefs in Stenden hotel

De Duitse hotelschoolstudenten Anne Faulmann en Jakob Liebig hebben dinsdagavond de 'Battle of the chefs' gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in Restaurant.NL van Stenden
Hotel.

*MasterChef*
The Battle of the Chefs is gebaseerd op het programma Masterchef, waarin deelnemers het tegen elkaar opnemen door het bereiden van heerlijke gerechten. Tijdens deze editie kregen aanstormende keukentalenten van de Stenden Hotel Management School in Leeuwarden de opdracht om het beste gerecht te bereiden. De kracht van dit evenement is dat het georganiseerd wordt door studenten en dat er elke editie een eigen invulling aan gegeven mag worden.

*Voorwaarden*
De eerste ronde vond plaats op 25 maart en daaruit zijn twee teams als beste naar voren gekomen, team 1 bestond uit Rik Schepers & Shigeo Miyahira en team 2 bestond uit Jakob Liebig & Anne Faulmann. Op dinsdag 13 mei was de finale van Battle of the chefs en deze twee teams streden om de hoofdprijs. Er waren een aantal voorwaarden waar de finalisten zich aan moesten houden. De finalisten hadden de opdracht een voorgerecht te maken met haring en een hoofdgerecht met lam volgens het unieke foodconcept van Albert Kooy; de Nederlandse keuken.

*Haringtartaar*
De finalisten overtuigden de jury met hun haringtartaar met asperges en gesmoord lam met couscous. De winnaars mogen een workshop volgen bij Geert-Jan Vaartjes bij Restaurant de Heeren van Harinxma (Lauswolt) en zullen te gast zijn tijdens het Sabrage diner op 5 juni in Restaurant.NL.

*2015*
Door het overweldigende succes van deze eerste editie van Battle of the Chefs zal het evenement navolging krijgen in het voorjaar van 2015. De volgende editie van Battle of the Chefs zal worden gehouden in het vernieuwde restaurant van Stenden Hotel wat gereed zal zijn medio september 2014.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws