Revolutie van houten keycards en mobile keys in hotelsector: duurzaamheid, gemak en veiligheid

Auteur: redactie
Branded Content 23 februari 2024
Revolutie van houten keycards en mobile keys in hotelsector: duurzaamheid, gemak en veiligheid Dolf Mulder, Hotek Hospitality Group

In de afgelopen jaren heeft de hotelsector enorme veranderingen ondergaan, vooral op het gebied van technologie. Eén van de meest recente ontwikkelingen is de verschuiving naar houten keycards en mobile keys als vervanging voor traditionele plastic keycards. Deze nieuwe trends bieden hotels niet alleen duurzaamheidsvoordelen, maar ook verbeterd gemak en veiligheid voor gasten. Dit artikel zal de voordelen van houten keycards en mobile keys voor hotels in detail bespreken.

Duurzaamheid:

Een belangrijke factor waarmee hotels rekening moeten houden, is duurzaamheid. Houten keycards zijn een milieuvriendelijk alternatief voor plastic keycards. Plastic keycards zijn vaak gemaakt van niet-biologisch afbreekbaar materiaal en dragen bij aan de wereldwijde afvalproblematiek. Daarentegen zijn houten keycards gemaakt van duurzaam geproduceerd hout, waardoor ze veel minder belastend zijn voor het milieu. Door over te stappen op houten keycards verkleinen hotels hun ecologische voetafdruk en hun milieubewustzijn tonen aan zowel gasten als de maatschappij.

Gemak:

Naast duurzaamheid is gemak een ander groot voordeel van houten keycards en mobile keys. Met plastic keycards hebben gasten vaak te maken met problemen zoals demagnetisatie, verlies of beschadiging. Dit resulteert in langere wachttijden bij de receptie en ontevredenheid bij gasten. Houten keycards en mobile keys bieden de gebruiksvriendelijke optie. Houten keycards zijn duurzamer en minder vatbaar voor demagnetisatie, terwijl mobile keys het ongemak van een fysieke sleutelkaart volledig wegnemen. Met mobile keys hebben gasten de mogelijkheid hun kamer te openen met behulp van hun smartphone, waardoor ze altijd toegang hebben tot hun kamer zonder zich zorgen te maken over het meenemen of verliezen van de keycard.

Veiligheid:

Het waarborgen van de veiligheid van de gasten is topprioriteit voor hotels. Traditionele plastic keycards zijn technisch gezien kwetsbaar voor diefstal en onbevoegd gebruik. Houten keycards en mobile keys bieden verbeterde veiligheidsopties. Houten keycards kunnen bijvoorbeeld worden ontworpen met geavanceerde RFID (Radio Frequency Identification) technologie, waardoor unieke codering mogelijk is. Deze geavanceerde codering biedt extra veiligheid en verkleint het risico van inbraak en onbevoegde toegang. Mobile keys profiteren ook van de nieuwste beveiligingsfuncties zoals biometrische identificatie (bijvoorbeeld vingerafdrukken) en tweefactorauthenticatie, waardoor de veiligheid van de gasten aanzienlijk wordt verbeterd.

Conclusie:

Het gebruik van houten keycards en mobile keys is een belangrijke ontwikkeling in de hotelsector, met voordelen op het gebied van duurzaamheid, gemak en veiligheid. Door over te stappen op houten keycards verkleinen hotels hun ecologische voetafdruk en tonen ze hun inzet voor duurzaamheid. Bovendien bieden houten keycards en mobile keys verbeterd gemak door hun gebruiksvriendelijkheid en eliminatie van verlies of beschadiging. Tot slot verbeteren deze nieuwe technologieën de veiligheid van de gasten door geavanceerde beveiligingsfuncties te implementeren. Hotels die houten keycards en mobile keys gebruiken, onderscheiden zich van de concurrentie en vergroten hun gasttevredenheid.

Dolf Mulder, CEO van Hotek Hospitality Group, was vorig jaar namens Hospitality Management leider van het rondetafelgesprek over technologie in de hotellerie. Deel 1, 'Hoteliers kunnen niet bouwen', is hier te vinden en deel 2, 'Creditcard moet betalingsgarantie zijn, geen verplichting, hier.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws