Michelin deelt eerste Michelinsleutels uit aan 189 verschillende hotels

Auteur: redactie
Michelin Awards 8 april 2024
Michelin deelt eerste Michelinsleutels uit aan 189 verschillende hotels Fotografie: Michelin

Michelin heeft maandag zijn eerste selectie van Michelinsleutels bekendgemaakt. Het Franse bedrijf stond al bekend vanwege de sterren die aan restaurants werden uitgedeeld en in oktober van het afgelopen jaar werd bekendgemaakt dat een uitbreiding naar de hotellerie plaats zou vinden. Frankrijk is nu het eerste land waar de sleutels zijn uitgedeeld, met 189 verschillende ontvangers van 1, 2 of 3 Michelinsleutels.

Michelin geeft aan dat 1 sleutel staat voor een ‘heel speciaal verblijf’, 2 sleutels voor een ‘uitzonderlijk verblijf’ en 3 sleutels voor een ‘buitengewoon verblijf’. De teams van Michelin zijn uitgegaan van vijf criteria: of een hotel een bestemming op zich is en bijdraagt aan de lokale ervaring; of er sprake is van uitmuntendheid op het gebied van architectuur en interieurontwerp; of er kwaliteit en consistentie is qua service, comfort en onderhoud; of er een eigenheid is die de persoonlijkheid en het unieke karakter van het etablissement weerspiegelt en tot slot of er coherentie is tussen de kwaliteit van de ervaring en de betaalde prijs.

24 Franse hotels mogen 3 Michelinsleutels in ontvangst nemen. Hiervan zijn er negen gevestigd in hoofdstad Parijs: Four Seasons George V, Cheval Blanc Paris, Saint James Paris, La Réserve, Ritz Paris, Le Bristol, Le Meurice, Villeroy en Plaza Athénée. De regio Provence-Alpes-Côte d’Azur, bekend vanwege zijn high-end toerisme, heeft 7 hotels met 3 sleutels. Over heel Frankrijk mogen 38 hotels 2 Michelinsleutels voeren. 127 hotels hebben 1 Michelinsleutel uitgereikt gekregen.

In de komende maanden maakt Michelin de sleutels voor meer landen bekend. De Verenigde Staten (Atlanta, Californië, Chicago, Colorado, Florida, New York en Washington DC) zijn 24 april aan de beurt. Spanje volgt 29 april, Italië 7 mei en Japan 4 juli. Later dit jaar worden de sleutels voor andere bestemmingen geopenbaard.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws