Je hebt gezocht op: michelin

Ralf Berendsen** verlaat La Butte Aux Bois per direct: “Dat is niet gelukt en dat doet pijn”
In april kwam het nieuws naar buiten dat Ralf Berendsen eind dit jaar, na een dienstverband van vijftien jaar, vijfsterrenhotel La Butte Aux Bois zou...

Toekomstig vijfsterren superior Hotel Kasteel Gemert biedt vanaf nu unieke overnachtingsmogelijkheden
Om de toch al feestelijke opening van restaurant GEM. nog meer luister bij te zetten, heeft de directie van Hotel Kasteel Gemert besloten om, vooruitl...

Soenil Bahadoer heeft zijn nieuwste restaurant GEM. officieel geopend
Na ruim 30 jaar en twee Michelinsterren in Nuenen is voor Soenil Bahadoer en zijn verloofde Annu Bachu het nieuwe hoofdstuk in Gemert van start gegaan...

Relais & Châteaux krijgt er negen nieuwe leden bij
De negen nieuwe leden die zich bij de familie van Relais & Châteaux hebben aangesloten, tonen eens te meer aan dat de organisatie echt werel...
“Als het restaurant niet op orde is, betalen gasten geen 200 tot 400 euro per nacht”
Hoe houd je een hotel-restaurant rendabel, hoe haal je het meeste uit het ontbijt en hoeveel vrijheid heeft de chef-kok bij het samenstellen van de me...

Robin Bruggeman: Van amuse tot ochtendjas
Dat de hotellerie en topgastronomie nauw met elkaar verweven zijn, is geen nieuws. Een blik op de Michelingids 2025 maakt dat meteen duidelijk: het en...

Michelin voegt opnieuw 10 hotels toe aan de hotelselectie
Michelin stond al bekend vanwege de sterren die aan restaurant werden uitgedeeld en sinds enige tijd heeft het Franse bedrijf ook een uitbreiding gema...
Quality Lodgings introduceert QL Golf
Quality Lodgings introduceert QL Golf: een collectie van bijzondere hotels in Europa waar golf en gastronomie op topniveau spelen. Geen massale golf r...
“Het succes van Brass Boer betekent dat we de goede keuze hebben gemaakt”
Te midden van de vele resorts en hotels op Curaçao onderscheidt Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort zich op meerdere fronten. Het r...

Relais & Châteaux roept chefs op om bedreigde soorten van menu’s te halen
In het kader van één van haar twaalf duurzaamheidsbeloften, ‘In Harmonie met al het Leven op Aarde’, onderschreven door UNES...

Restaurant Vermeer in NH Barbizon Palace presenteert nieuw concept en Wijnkamer
Er waait een frisse wind door Restaurant Vermeer. Sinds de opening in 1988 staat Vermeer bekend om zijn culinaire verfijning, vakmanschap en creativit...
Landgoed de Uitkijk verwelkomt Sebastiaan Pals als nieuwe chef-kok
Per 1 juni draagt chef-kok Kyrian Kox, van Landgoed de Uitkijk, het stokje over aan zijn opvolger Sebastiaan Pals. Na zeven jaar van toewijding, creat...
Jan Hein Simons: is Amsterdam klaar voor ultraluxe hotels?
Ultraluxe – het absolute toppunt van gastvrijheid, waarbij alles draait om personalisatie, discretie en exceptionele kwaliteit. Steden als New Y...

Quality Lodgings verwelkomt vijf nieuwe leden
Quality Lodgings, de exclusieve collectie van onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa, verwelkomt vijf nieuwe leden in Nederland, België en Dui...

Rosewood Amsterdam opent officieel de deuren: “Gedenkwaardig moment voor ons merk”
Gevestigd in het historische voormalige Paleis van Justitie, markeert Rosewood Amsterdam de intrede van het merk in Nederland. Dit iconische pand is d...

NH Collection viert 10-jarig bestaan met exclusief ontbijt van sterrenchefs
NH Collection Hotels & Resorts, onderdeel van Minor Hotels, viert dit jaar zijn 10-jarig jubileum. Om deze mijlpaal te markeren, werkt het merk sa...
Frans Hazen neemt langzaam afstand: “Er komt maar één general manager, dat is Imad”
De naam Frans Hazen is al ruim veertig jaar onlosmakelijk verbonden aan Grand Hotel De Draak in het centrum van Bergen op Zoom. Op 6 december van het...

Jonnie Boer*** op 60-jarige leeftijd overleden op Bonaire
Culinair Nederland rouwt om het verlies van Jonnie Boer. Boer is op 60-jarige leeftijd onverwacht overleden aan de gevolgen van een longembolie tijden...

“Het sterrensysteem hier ligt op zijn gat”
De hotellerie is een internationale business. In de rubriek 'De Correspondenten' vertellen vijf Nederlandse hoteliers – werkzaam in het buitenla...

Restaurant Judith opent haar deuren in Kasteel Engelenburg
Restaurant Judith opent op 19 maart haar deuren in Kasteel Engelenburg en introduceert een verfijnde culinaire beleving met een moderne interpretatie...

Relais & Châteaux krijgt er elf nieuwe leden bij
De elf nieuwe leden die zich bij de familie Relais & Châteaux hebben aangesloten, tonen opnieuw aan dat de organisatie wereldwijd vertegenwo...

Michelin breidt hotelselectie uit met 10 hotels
Michelin stond al bekend vanwege de sterren die aan restaurant werden uitgedeeld, toen bekend werd gemaakt dat het Franse bedrijf een uitbreiding zou...

Nederlandse chef Richard Ekkebus ontvangt derde Michelinster bij The Landmark Mandarin Oriental
Richard Ekkebus heeft donderdagavond tijdens de presentatie van de Michelingids voor Hong Kong en Macau met zijn restaurant Amber een derde Michelinst...

Okura NEIPA: Een unieke samenwerking tussen Brouwerij Homeland en Hotel Okura Amsterdam
Brouwerij Homeland en Hotel Okura Amsterdam bundelen opnieuw hun krachten en lanceren samen de Okura NEIPA. Dit speciaalbier is een unieke co-creatie...

Château Neercanne verwelkomt Thijs van Esveld als nieuwe directeur
Oostwegel Collection heeft per 1 april 2025 Thijs van Esveld (33) aangesteld als directeur/gastheer van Château Neercanne. Hij krijgt de taak om...

The White Room in Krasnapolsky brengt meer dan 15 sterrenchefs samen voor Michelin Festival
Op 26 mei 2025 worden de iconische Wintertuin en de Grand Ballroom van het Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam omgetoverd tot het meest presti...

“Managementmeetings houden met alleen je partner is best gek”
De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen vijf Nederlandse hoteliers - werkzaam in het bu...

Ciel Bleu** in Hotel Okura Amsterdam presenteert exclusieve reeks culinaire avonden
Het prestigieuze tweesterren Ciel Bleu Restaurant in Hotel Okura Amsterdam presenteert Ciel Bleu’s Refined Nights, een exclusieve reeks culinair...

Prinsenhof is het eerste vijfsterrenhotel in Groningen
Op donderdag 30 januari 2025 heeft Prinsenhof Groningen de prestigieuze vijfsterrenclassificatie in ontvangst genomen. Als eerste hotel in de provinci...

Lievergoed Collectie van culinaire kastelen benoemt Nick Ruijters en Bart Klomp tot nieuwe managers
De Lievergoed Collectie heeft twee nieuwe managers aangetrokken. Bart Klomp is per januari 2025 aangesteld als keukenmanager en Nick Ruijters per febr...

Sterrenchef Enrique Limardo kookt in Hilton Amsterdam
Hilton Amsterdam is al twaalf jaar partner van het jaarlijks terugkerende Chocolade Festival Amsterdam. Dit jaar organiseert het hotel een aantal culi...

Château Wittem sluit per direct de deuren, reserveringen geannuleerd
Hotel-Restaurant Château Wittem heeft per direct de deuren gesloten en alle toekomstige reserveringen geannuleerd. Dit meldt, onder andere, De L...

Quality Lodgings verwelkomt 5 nieuwe leden, waarvan 3 in Nederland
Quality Lodgings begint 2025 met een uitbreiding van de hotelcollectie. De groep verwelkomt vijf nieuwe leden, waarvan drie in Nederland en twee in Du...

Soenil Bahadoer sluit De Lindehof** na 30 jaar; geruchten over transfer naar Hilton
De Lindehof** in Nuenen is nog maar enkele maanden open. Chef en eigenaar Soenil Bahadoer heeft namelijk besloten per 1 mei de deuren van zijn bekende...

Flore** in De L’Europe Amsterdam hoort bij wereldtop en sluit tijdelijk deuren
Flore** is maandag tijdens de We’re Smart Green Guide-uitreiking in het Spaanse Valencia uitgeroepen tot vijfde beste groenterestaurant van de w...

Ook in december deelt Michelin nieuwe namen voor hotelselectie
Michelin stond al bekend vanwege de sterren die aan restaurant werden uitgedeeld, toen bekend werd gemaakt dat het Franse bedrijf een uitbreiding zou...

Algemeen directeur Marc van Gulick doet stap terug bij Landgoed Lauswolt
Marc van Gulick stopt als algemeen directeur bij Landgoed Lauswolt, zo maakt hij woensdag bekend. Van Gulick blijft in een andere rol wel verbonden aa...

Het is weer zo ver: Michelin deelt 10 nieuwe namen voor hotelselectie
Michelin stond al bekend vanwege de sterren die aan restaurant werden uitgedeeld, toen bekend werd gemaakt dat het Franse bedrijf een uitbreiding zou...

Booking.com onthult dé reistrends voor Nederlanders in 2025
Terwijl de wereld om ons heen snel verandert, van wereldwijde verkiezingen tot razendsnelle AI-ontwikkelingen en stijgende kosten, wordt de drang om t...

Zes nieuwe locaties sluiten zich aan bij Relais & Châteaux
Relais & Châteaux is verheugd zes nieuwe leden te verwelkomen in haar prestigieuze associatie. Deze uitzonderlijke locaties, elk met een eig...