Dit leest u in de nieuwe Hospitality Management: Gunay Uslu, Taylor Swift en Marijke Schreiner

Auteur: redactie
Uitgave 22 april 2024
Dit leest u in de nieuwe Hospitality Management: Gunay Uslu, Taylor Swift en Marijke Schreiner

De gloednieuwe, april-editie van Hospitality Management valt deze periode weer bij iedere hotelier van Nederland op de deurmat. Met deze keer op de cover: Gunay Uslu, voormalig staatssecretaris van Cultuur en Media en sinds dit jaar CEO van familiebedrijf Corendon.

Zij vertelt over haar ervaringen in Den Haag, de rol die touroperator en hotelexploitant Corendon speelt in een snel veranderende wereld en het belang van kunst en cultuur binnen de hotels van het bedrijf: “Ik probeer kruisbestuivingen te maken tussen verschillende werelden.”

Marijke Schreiner, directeur van Stayokay, vertelt in het tweede exclusieve interview over de hostelketen. Stayokay vierde eerder deze maand zijn 95-jarig bestaan en Schreiner staat stil bij de lange geschiedenis van het bedrijf: “Een ideëel doel en commerciële prijzen rekenen, dat schuurt soms.”

‘Swiftonomics’ en dossier Hotel & Onderhoud

Verder leest u over de enorme impact die Taylor Swift met haar ‘The Eras Tour’ wereldwijd heeft op de hotellerie en wordt in ons dossier aandacht besteed aan hotelonderhoud in de breedste zin van het woord. Wouter Dekker van Hotel Haarhuis en Bart van de Brug van Pulitzer Amsterdam vertellen hoe zij grote renovaties in goede banen hebben geleid. Ook aan het woord komen Bastiaan Driessen van Invast Hotels en advocaat Mirre Vermeer over de rechten en plichten van huurders ten opzichte van verhuurders.

Fleur Hüsken vertelt in de rubriek Jong & Ambitieus hoe zij meteen na het afronden van de hotelschool al general manager werd en onze columnisten Ewout Hoogendoorn, Sander Allegro en Mehrsa Ghadiri laten wederom hun licht schijnen op ontwikkelingen in de hotellerie.

Kortom: houd de brievenbus in de gaten of download de digitale editie van Hospitality Management hier.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws