Hampshire Hotel - Delft Centre ondergaat muzikale make-over

Auteur: redactie
Ondernemen 8 april 2024
Hampshire Hotel - Delft Centre ondergaat muzikale make-over

De kamers van Hampshire Hotel - Delft Centre hebben na dertien jaar een opfrisbeurt gekregen. Bij deze renovatie stonden ‘futureproof’ en een knipoog naar het muziekthema bovenaan het verlanglijstje. In Muurbloem Design Studio heeft het hotel een deskundige samenwerkingspartner gevonden, met speciale ontwerpen die perfect passen bij het karakter van het hotel.

Na uitgebreid overleg en goedkeuring van de ontwerpen ging de renovatie in november 2023 van start. Het voltallige team bundelde de krachten om, etage voor etage, de 92 kamers leeg te maken en opnieuw in te richten. Dit alles terwijl het hotel operationeel bleef voor gasten. Aannemers voorzagen de kamers van bijzondere wanden en vloeren, geïnspireerd op muziekstijlen, variërend van rock tot reggae, van hiphop tot klassiek. In maart 2024 is de laatste hand gelegd aan de bovenste verdieping en daarmee het werk voltooid. 

Duurzaamheid stond centraal in het project en hier is rekening mee gehouden bij de keuze van de materialen. Zo is het tapijt gemaakt van gerecyclede kunststoffen en oude visnetten. De wandbekleding bestaat uit 100 procent gerecycled polyester met een beschermende coating op basis van aardappelzetmeel uit de voedselindustrie.

Het nieuwe lichtplan verbetert niet alleen het verblijf voor de gasten, maar voldoet ook aan de eisen voor de Green Key Goud-certificering. Oud meubilair heeft een tweede leven gekregen en behangresten zijn door stichting Stunt geupcycled tot originele tassen. Met de afronding van deze renovatie heeft Hampshire Hotel - Delft Centre een nieuwe dimensie toegevoegd aan de gastervaring.

Fotografie: Alyssa van Heyst

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws