Duurzaam (ver)bouwen? Bulsink is dé bouwpartner voor de hospitalitysector.

Auteur: redactie
Branded Content 5 maart 2024
Duurzaam (ver)bouwen? Bulsink is dé bouwpartner voor de hospitalitysector.

Het familiebedrijf Bulsink profileert zich nadrukkelijk als dé bouwpartner voor de hospitalitysector, in binnen- en buitenland. Het bedrijf, dat als general contractor de volledige verantwoordelijkheid voor het bouwproces neemt, merkt dat duurzame keuzes (en duurzame dilemma’s) daarbij een steeds grotere rol spelen. Hoe helpen ze hun opdrachtgevers daarmee om te gaan? Twee concrete voorbeelden.

Hotel 717 Amsterdam: duurzame keuzes in een rijksmonument

De verbouwing van monumentale panden brengt de nodige specifieke uitdagingen met zich mee. Door hun monumentale status zijn ze immers beschermd tegen grote renovaties. En door de oude structuren zijn deze panden lastiger te isoleren en energiezuinig te maken.

Bij de recente renovatie van Hotel 717 in Amsterdam, een rijksmonument vanwege zijn cultuurhistorische waarde, is het Bulsink desondanks gelukt om verschillende energiebesparende maatregelen te treffen. Onder meer door de toepassing van andere beglazing en de vervanging van de gevel. Het resultaat: een verbeterde isolatie en een groter warmtebehoud. Zonder de monumentale status van het hotel in gevaar te brengen.

Fletcher Hotel Soest: eerste stap naar klimaatneutraal verwarmen

Een ander voorbeeld van een recent project is de verbouwing van het Fletcher Hotel in Soest. Daar verving Bulsink een conventioneel verwarmingssysteem op een gascircuit door een slim nieuw boilersysteem op basis van zout en elektra. Als gevolg hiervan konden de hotelkamers volledig van het gas gehaald worden.

Op zich al een flinke stap qua verduurzaming. En in potentie zelfs een opstap naar volledig emissievrij verwarmen. Door het systeem te koppelen aan stroomopwekking met behulp van zonne-energie zou het verwarmingsproces volledig klimaatneutraal kunnen worden.

Van ecologisch verantwoorde bouwmaterialen tot duurzaam meubilair

Zo kent elk project zijn eigen specifieke uitdagingen en heeft elk hotel zijn eigen ambities op het gebied van duurzaamheid. Bulsink helpt zijn hospitalityklanten graag bij het waarmaken van die ambities. Als het gaat om energiebesparende maatregelen, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van ecologisch verantwoorde bouwmaterialen of duurzaam meubilair.

Over Bulsink

Al bijna honderd jaar vertaalt Bulsink de visies en ideeën van ambitieuze opdrachtgevers in succesvolle bouwprojecten. In de afgelopen jaren is Bulsink uitgegroeid tot dé bouwpartner van de hospitalitysector.

Als general contractor neemt Bulsink de volledige verantwoordelijkheid voor elk project. Van design en engineering tot turnkey delivery. Daarbij combineert het bedrijf zijn vakinhoudelijke kennis graag met innovatieve oplossingen, maar blijft daarbij altijd binnen budget.

Om sneller en beter te bouwen maakt Bulsink onder meer gebruik van geavanceerde digitale hulpmiddelen. Van VR- en AR-visualisaties om tekeningen tot leven te brengen tot webcams op de bouwplaats om de voortgang van projecten te volgen.

 

Een hotel verduurzamen? Bulsink is dé bouwpartner voor de hospitalitysector. Check bulsink.com/hospitality voor inspiratie en informatie of neem contact op om te sparren over je eigen vraagstuk. Bulsink is ook te vinden op de Independent Hotel Show.

Overig nieuws