Piet Boogert neemt na 23 jaar afscheid van Saxion Hotel Management Apeldoorn

Auteur: redactie
Mensen Personalia 18 april 2024
Piet Boogert neemt na 23 jaar afscheid van Saxion Hotel Management Apeldoorn

Afgelopen vrijdag, 12 april, heeft de Saxion Hotel Management opleiding afscheid genomen van Piet Boogert als lid van het Saxion Industry Advisory Board.

Boogert, general manager van het befaamde Lloyd Hotel & Culturele Ambassade en tevens verbonden aan Hotel The Exchange in Amsterdam, is vanaf de start in september 2001 als adviseur nauw betrokken geweest bij het Saxion Hotel Management programma. Ook was hij een van de eerste leden van de Saxion HM Industry Advisory Board. Na ruim 23 jaar komt hieraan een einde.

Bij de start van de opleiding hielp Boogert om het curriculum vorm te geven. Eén van de onderscheidende kenmerken van het Saxion Hotel Management programma is dat de school geen eigen hotel en/of restaurants heeft. De visie van Boogert en de overige Saxion Hotel Management pioniers is een focus op toekomstbestendig leiderschap, een brede kijk op hospitality en een nauwe samenwerking met branchepartners bij de uitvoering van het onderwijs. Als uniek managementprogramma wordt vanaf jaar 1 prioriteit gegeven aan het cultiveren van gespecialiseerde kennis en kritische denkvaardigheden, in plaats van te concentreren op operationele vaardigheden.

Het advies van Boogert en de overige leden was: laat studenten de praktijk in de praktijk leren. De verplichte Brancheoriëntatie in jaar 1 vond daardoor al direct plaats in de praktijk van het hospitality werkveld. Jarenlang vond de kick-off van de module Innovatief Ondernemen in Hotel Management plaats in het Lloyd Hotel. Boogert verzorgde altijd de opening voor de Saxion Hotel Management studenten met een mooi achterliggend verhaal over alle voorgaande functies van het Lloyd hotel.

Een voorbeeld hiervan is dat het gebouw van 1921 tot 1936 dienstdeed als tijdelijk verblijf voor landverhuizers. Gedurende die periode reisden duizenden emigranten via de Koninklijke Hollandsche Lloyd, een Nederlandse rederij, naar Zuid-Amerika. Ook deed het gebouw dienst als gevangenis tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de gastlezingen van Boogert en professionals uit de Hospitality Industry gingen de studenten na de lunch in het Lloyd op pad om innovatieve F&B concepten in Amsterdam te bezoeken.

Boogert heeft Saxion ook in contact gebracht met het Chelsea Hotel in New York en in samenwerking hebben is voor het tienjarig jubileum van de opleiding een prachtige tentoonstelling 'Hotel Stories' gerealiseerd, die gedurende een aantal maanden te zien is geweest in CODA Apeldoorn. Fotograaf Linda Troeller uit Amerika was bij deze opening in Apeldoorn aanwezig om te vertellen over haar avonturen in het beroemde Chelsea Hotel in New York, waar ze jarenlang woonde, fotografeerde en waar ze op haar plekje zat, aangezien het hotel jarenlang werd wordt bevolkt door andere kunstenaars én rocksterren, zoals Jimi Hendrix, Bob Dylan en Patti Smith. 

Boogert gaf gevraagd en ongevraagd advies op verschillende onderdelen van de opleiding. Of het nu ging om het herzien van de visie, feedback op nieuw te ontwikkelen onderwijs, deelname aan Accreditaties voor de opleiding of het begeleiden van management stagiaires of afstudeerders, hij was met volle overgave betrokken en dat werd enorm gewaardeerd. Ook in de recente herziening van het Professional & Education Profile (PEP) voor de Nederlandse Hotel Management opleidingen heeft Boogert zijn input gegeven.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws